StoryEditorOCM
OstaloJUDO

MLAĐE SENIORSKO DRŽAVNO PRVENSTVO Andrea Šuljak i Luka Violić doprvaci Hrvatske!

12. listopada 2019. - 16:35
Andrea Šuljak i Luka Violić su mlađe seniorski doprvaci Hrvatske. Članica Dubrovnika, prošle godine kadetska prvakinja Hrvatske, uspjeh je ostvarila u kategoriji do 78 kilograma, a član Dubrovnika 1966., aktualni juniorski prvak, a prošle godine brončani na seniorskom, do srebra je stigao u kategoriji preko 100 kilograma na prvenstvu, koje je održano u Zagrebu.

Ukupno tri medalje osvojio je Judo klub Dubrovnik 1966. na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Matea Semiza. Zanimljivo, nastupio je na prvenstvu s tri judaša i sva tri su na kraju bila na pobjedničkom postolju. Josip Bulić je u kategoriji do 90 kilograma osvojio broncu kao i Ardian Sufaj u kategoriji do 100 kilograma. Šuljak i Vioić su do srebra stigli s dvije pobjede i porazom u finalu, dok su Bulić i Sufaj također imali po tri borbe od kojih su dobili dvije, prvu i zadnju.  

Judo klub Dubrovnik je pod vodstvom trenera Željka Đapića nastupio s ukupno troje judoka. Ivan Hrnić je nastupao u kategoriji do 66 kilograma. Dobio je prvu borbu, zatim izgubio borbu za polufinale te borbu u repasažu. Isti je put na prvenstvu imao i Davor Obrvan u kategoriji do 73 kilograma.

Od klubova iz Dubrovačko neretvanske županije uz Judo kluba Dubrovnik i Judo klub Dubrovnik 1966. na mlađe seniorskom prvenstvu svoje predstavnike imao je i Judo klub Ura Nage čije su boje branili Leon Đapić i Leon Konjevod. Obojica su nastupala u kategoriji do 73 kilograma i obojica su poražena na startu.

Prvenstvo je okupilo 123 natjecatelja iz 26 klubova, 82 judaša i 41 judašicu. Najviše uspjeha imao je Judo klub Pujanke (tri zlata, jedno srebro i četiri bronce), a najviše medalja - jedanaest - osvojili su članovi Judo kluba Zagreb (dva zlata, četiri srebra te pet bronci). 
27. travanj 2024 00:57