StoryEditorOCM
OstaloDUBROVKINJA NA TRONU

Mia Njavro sa zagrebačkom Mladosti prvak Hrvatske: ‘Prošle godine sam u finalu čistila pod i pomagala dijeliti medalje, a sad sam ta koja je dobila zlatnu medalju‘

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2022. - 10:22

Uoči velikog finala prvenstva Hrvatske za odbojkašice u kojem su se našle zagrebačka Mladost i Marina Kaštela bilo je jasno kako će se sigurno slaviti u Dubrovniku, kako će svakako ponosan biti Ženski odbojkaški klub Dubrovnik. Naime, tri njegove 'male' u finalu, sa svake svake strane mreže najmanje jedna, i to dvije u redovima Marina Kaštela, dvije najiskusnije, Nika Stanović i Lara Dežulović, te jedna u redovima Mladosti, najmlađa od njih tri – Mia Njavro, koja tek stupa na scenu.

Prvi trofej sezone su uzele Nika i Lara, podigle pokal Kupa Hrvatske, a drugi je sad u rukama Mie, koja je također prve odbojkaške korake napravila u Gospinom polju. Igrala je za mlađe uzraste, za drugu ekipu, potom i prvu Dubrovnika nakon čega je otišla u Zagreb, u najtrofejniji hrvatski klub, koji je sad s njom u sastavu postao još trofejniji.

- Prošle godine sam bila prvakinja Hrvatske s juniorskom ekipom Mladosti - podsjeća Mia, koja je još uvijek kadetkinja, a koja je jutro nakon slavlja i u drugoj utakmici finala doigravanja, 3:0 pobjede u Kaštel Sućurcu otišla na trening. Za nju odmora nema.

- Nema. Idemo na jaki međunarodni turnir u Beograd. Nastupam za selekciju Grada Zagreba - dodala je Mia, koja je prije deset godina počela trenirati odbojku. Marina Radić je dočekala na prvom treningu u školi odbojke Dubrovnika, kasnije su s njom radile u dubrovačkom klubu i Paulina Prkačin, te Mirjana Vreća.

- Prve nastupe sam imala za drugu ekipu Dubrovnika, ne računajući nastupe za mlađe uzraste, a sa 14 godina sam prvi put bila i u prvoj ekipi. Inače, nisam počela odmah kao libero. U drugoj ekipi Dubrovnika sam bila prvo pucač - prisjetila se svojih početaka Mia, koja je u ljeto 2020. godine otišla u Zagreb, u redove Mladosti. U glavnom gradu nastavila i školovanje. Drugi je razred srednje, učenica XIII. Gimnazije.

image

Odbojkašice HAOK Mladost - prvakinje Hrvatske 2022. godine (Dubrovkinja Mia Njavro, libero, žuti dres, dole, prva s lijeva)

Vladimir Dugandzic/Cropix

- U Mladosti sam počela igrati prvo za 'B' ekipu, naravno, za mlađe uzraste, točnije, za svoj uzrast, kadetkinje, te i za juniorke, a ove sezone mi se pružila prilika da igram i za prvu seniorsku ekipu.

Očekivale su Mladostašice težu utakmicu kod Marina Kaštela, ali su i nju, kao i prvu, odlično otvorile, te je sve, kaže Mia, super završilo.

- Finale je bilo na televiziji, dobila sam puno čestitki nakon osvajanja naslova. Iako sam najmlađa, iako nisam prvi libero, sretnim me čini to što sam dio ekipe koja osvaja naslov prvaka... Uistinu jedan prekrasan doživljaj. Znate, prošle godine kad je Mladost također bila najbolja sam u finalu sjedila sa strane, uz teren, čistila pod i pomagala dijeliti medalje, a sad sam ta koja je dobila medalju i podigla pokal prvaka. Prekrasno! - naglasila je Mia, koja će tek za koji dan, 9. svibnja, proslaviti 17. rođendan, a čije je ime od 28. travnja 2022. godine na popisu dubrovačkih odbojkašica koje su osvajale seniorski trofej, ili naslov prvaka Hrvatske, ili Kupa Hrvatske.

image

Dubrovkinja s pokalom prvaka i zlatnom medaljom - Mia Njavro

19. travanj 2024 06:40