StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

METKOVIĆ JE SUPER LIGA Markica Dodig i ekipa će u doigravanje za prvaka po svemu sudeći ući s drugog mjesta

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2021. - 07:05

Metković je ostvario vrijednu pobjedu u borbi za drugo mjesto, matematički osigurao iduće sezone nastup u Super ligi, a u nastavku sezone, nakon što se odigraju preostala dva kola lige, borit će se za naslov prvaka Hrvatske, Dobio je u svom domu sa 16:10 četvrti Otok od kojeg ima sedam bodova više. Metković bježi pet bodova trećem Sokol,Orbicu, koji je poražen od lidera, Bistona, koji je tom pobjedom osigurao prvo mjesto osvojivši 34 od mogućih 36 bodova. Dva kola prije kraja Hajduk je porazom kod Imotskog izgubio sve izglede da iduće sezone igra u Hrvatskoj Super ligi, a još prije je bilo jasno kako to neće uspjeti Komolac, posljednji treći klub iz naše županije u južnoj skupini Prve hrvatske lige.

Redom, u Metkoviću je bilo 4:4 nakon neizvjesnog prvog kruga (Markica Dodig je izgubio s 9:7, par - Antonio Prlaguzić, kojeg je mijenjao Ivica Krstičević, te Jure Krstičević - slavio je s 8:7, trojka u sastavu Andrija Ćorluka, Đorđe Grbić i Dubravko Dražeta izgubila je sa 7:6, a Mile Vidović je u bližanju i izbijanju u krug bio bolji s 28:27), zatim, bilo je 9:9 nakon 'guma' (Andrija Ćorluka je dobio brzinca, kao i Mate Ćorluka, a njih dvojica skupa su u štafeti izborili bod – 43:43, Mile Vidović je izgubio precizno s 9:5, a Markica Dodig s 22:16), te je odlučivao zadnji krug, a tu je Metković bio odličan. Nije izgubio niti jednu od četiri discipline, a u tri je bio uvjerljiv. Mile Vidović je dobio s 13:4 pojedinca, Jure Krstičević i Markica Dodig s 9:3 par, dok je trojka u sastavu Ivica Krstičević, Đorđe Grbić i Dubravko Dražeta bila uspješnija od trojke Otoka s 10:5. Drugi pojedinac završio je bez pobjednika – Andrija Ćorluka je odigrao 8:8 te osvojio poen.

Hajduk je u Imotskom dobio samo jednu, a izgubio tri discipline u prvom krugu, i to je dva poena dubrovačkom prvoligašu donio Damir Ilić u pojedincu. Na 'gumama' 5:5 (Branko Ćubela je zatim dobio brzinca, kao i Josip Glavinić, koji je s Gracijom Stjepčevićem izborio u štafeti poen – 43:43). U zadnjem krugu je Hajduk trebao dobiti tri od četiri discipline da izbjegne poraz, a dobio je dvije, i to oba pojedinca (Josip Glavinić i Pero Fiorović).

Komolac je u derbiju začelja bio super uvjerljiv u Putnikovićima protiv fenjeraša, Primoštena, i to s 20:6. Vodio je nakon prvog kruga s maksimalnih 8:0 (Ante Farčić je dobio pojedinca, Mario Bajo i Pero Nadramija par, Andro Miljević, Niko Sukno i Branko Kežić trojku, te Srećko Bajo bližanje i izbijanje u krug), pobjedu osigurao dobivši tri od pet disciplina na 'gumama' (Marko Luković brzinca, Mario Bajo precizno, te njih dvojica skupa štafetu), a dobio je i tri od četiri discipline u zadnjem krugu (Maro Soko pojedinca, kao i Mario Bajo, te Srećko Bajo, Ante Farčić i Vlaho Monković trojku). Komolac je pobjedom dva kola prije kraja osigurao u najgorem slučaju predzadnje, sedmo mjesto (Primošten će bit zadnji).

Poredak: 1. Biston 34 boda, 2. Metković 27 bodova, 3. Sokol Orbico 22 boda, 4. Otok 20 bodova, 5. Hajduk 13 bodova, 6. Imotski 12 bodova, 7. Komolac 10 bodova, 8. Primošten 3 boda.

Raspored zadnja dva kola, 13. kolo: Sokol Orbico – Metković, Otok – Hajduk, Primošten – Biston, Komolac – Imotski, 14. kolo: Metković – Primošten, Hajduk – Sokol Orbico, Imotski – Otok, Biston – Komolac. 

08. svibanj 2024 01:30