StoryEditor
OstaloVESLANJE |

MEMORIJAL ‘ZLATKO CELENT‘ U SPLITU Neptunašima deset medalja s prve regate Kupa Dalmacije

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2021. - 10:26
Zlato - Jola mlađi kadeti - Dominik Ramić, Petar Tepšić, Pjero Vuletić, Andro Besjedica i Kormilar Tomislav SjekavicaVeslački klub Neptun

Deset puta su naši članovi stajali na pobjedničkom postolju prve regate Kupa Dalmacije, koja je u nedjelju, 28. ožujka, održana u Splitu, na regatnoj stazi u Spinutu. Nastupili smo s ukupno 16 posada u svim dobnim kategorijama, te zauzeli četvrto mjesto u konkurenciji deset dalmatinskih klubova (izostao je jedino metkovski Neretvanski gusar zbog većeg broja veslačica i veslača u izolaciji) - pohvalio se Veslački klub Neptun. 

Ukupni pobjednik prve regate Kupa Dalmacije, Memorijala Zlatko Celent, bio je splitski Mornar. I pokal za drugo mjesto ostao je u Splitu (Gusar), a za treće je otišao u Zadar (Jadran).

- Naše posade su pod vodstvom trenera Pava Bečića izveslale dvije zlatne, tri srebrne i pet brončanih medalja - dodali su Neptunaši. 

Druga regata Kupa Dalmacije trebala bi se održati idući mjesec na regatnoj stazi u Zatonu kraj Šibenika gdje su 1979. održana veslačka natjecanja na Mediteranskim igrama (točan datum će ovisiti o situaciji s Covidom – 19).

image
Zlatni dvojac na pariće - (s lijeva na desno) Maro Mojaš i Toni Pulić
Veslački klub Neptun

Medalje za Veslački klub Neptun osvojili su u Splitu, zlato: dvojac na pariće mlađih junior u sastavu Toni Pulić i Maro Mojaš, te četverac na pariće (JOLA) mlađih kadeta u sastavu: Andro Besjedica, Pjero Vuletić, Petar Tepšić, Dominik Ramić i kormilar Tomislav Sjekavica, srebro: dvojac na pariće seniorki u sastavu Lucija Mazić i Nika Sebastian, zatim četverac na pariće (JOLA) kadeta u sastavu Vito Šutalo, Ante Klešković, Marko Čučković, Marin Cvjetović i kormilar Tomislav Sjekavica, te četverac s kormilarom mlađih junior u sastavu Tino Lonza, Robert Chiddenton, Dominik Lalatović, Josip Papak i kormilar Roko Arčanin, bronce: samac juniorski (Roko Mucić), samac seniorke (Lucija Mazić), samac seniorski (Lovro Čondrić), samac seniorski (Roko Mucić), te dvojac na pariće senior u sastavu Matija Medi i Jan Ivan Miošić.

image
Srebro - Jola kadeta - kormilar Tomislav Sjekavica, Marko Čučković, Vito Šutalo, Ante Klešković i Marin Cvjetović
Veslački klub Neptun
07. svibanj 2021 08:09