StoryEditorOCM
OstaloJUDO GRAND PRIX

Mateo Semiz nakon bronce Ive Oberan i sedmog mjesta Anđele Violić: ‘Oni koji rade judo znaju što to znači!‘

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2024. - 17:43

Prezadovoljan sam nastupima Ive i Anđele – na prvu će Mateo Semiz, trener Dubrovnika 1966. i hrvatske reprezentacije nakon Grand Prixa u Zagrebu.

Iva Oberan je osvojila broncu u kategoriji do 63 kilograma, a Anđela Violić bila sedma u kategoriji do 70 kilograma.

- Treba naglasiti kako njih dvije, kao i Petrunjela Pavić, koja je također nastupila u Zagrebu, imale jako dugu pauzu bez treninga, velika četiri mjeseca, a tek smo zadnja četiri tjedna radili judo na treninzima, a sparinge tek zadnja tri tjedna i do nastupa na Grand Prixu su imale tri odnosno četiri sparinga. Ne više. Oni koji rade judo znaju što to znači. Dakle, na natjecanje su išle iz punog treninga snage, jako umorne – naglasio je Semiz.

image

Iva Oberan brončana na Grand Prixu u Zagrebu

Tino Marić /hjs/
image

Iva Oberan brončana na Grand Prixu u Zagrebu

Tino Marić /hjs/

- Unatoč tome, Iva je dogurala do medalje što je izvrstan rezultat i njoj je ova medalja jako vrijedna. Ovo je veliki rezultat, a što je pokazala bilo je baš vrhunski. Anđela, prvo, sedmo mjesto je njezin prvi plasman na Grand Prixu, međutim, njene borbe i njena izvedba u Zagrebu je bila daleko iznad ovog sedmog mjesta. Mišljenja sam kako su njeni nastupi bili vrijedni medalje. Šteta što nije došla do nje. Ali po onome što je pokazala, te ako ovako nastavi, medalja će doći. Uoči nastupa, a zbog činjenice kako smo išli u Zagreb iz punog treninga, nismo imali velika očekivanja. Ovo je sve priprema za iduću sezonu. Ali, ponavljam, Iva je unatoč tome prikazala vrhunski judo, šteta što i Anđela nije, s obzirom na prikazano, nagrađena medaljom – rekao je Semiz, koji se potom osvrnuo i na nastup Pavić, koja je zaustavljena na startu natjecanja u kategoriji do 78 kilograma.

image

Mateo Semiz, trener Judo kluba Dubrovnik 1966. i hrvatske reprezentacije

Tino Marić/Eju/

- Nažalost, imala je grešku u parteru, a to je vrhunska protivnica, bivša svjetska prvakinja, iskusna Nizozemka Van Daik znala iskoristiti. Do te greške bile su ravnopravne.

Ovaj vikend, 21. i 22. rujna, četvero članova Judo kluba Dubrovnik 1966. (Violić i Pavić, te Bruna BilićMarko Tomašević) nastupit će na Europskom seniorskom kupu u Podgorici.

17. rujan 2024 17:47