StoryEditorOCM
OstaloTRENUTAK ZA POVIJEST |

MATEI JEDNA SEKUNDA, A JOSIPU I MATEU USPOMENA ZA CIJELI ŽIVOT Dubrovčani se susreli s olimpijskom pobjednicom iz Tokija u istanbulskoj zračnoj luci

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2021. - 16:30
Dubrovčani sa sjajnom Kninjankom, olimpijskom pobjednicom, u Zračnoj luci u Istanbulu - Josip Bulić, Matea Jelić i Mateo Semiz

Vratila se Matea Jelić u Hrvatsku. Donijela je Kninjanka, članica splitskog Taekwondo kluba Marjan, olimpijsko zlato iz Tokija. Putovala je preko Istanbula, a to je bila stanica Josipu Buliću i Mateu Semizu na putu iz Dubrovnika do Bukurešta.

I tako su dvojica članova Judo kluba Dubrovnik 1966. imala među prvima priliku čestitati Matei na uspjehu, i to prije nego se vratila u Lijepu našu. Naravno, ovjekovječili su taj susret u Zračnoj luci u Istanbulu sa sjajnom hrvatskom taekwondašicom, olimpijskom pobjednicom. Baš lijepa uspomena. Josip je tom prilikom pridržao zlatnu medalju. Vjerujemo, poželio da i on jednog dana ostvari isto.  

Bulić je još uvijek junior. Pod vodstvom trenera Semiza čeka ga u nedjelju nastup u glavnom gradu Rumunjske na Europskom juniorskom kupu na kojem će nastupiti još dvojica Dubrovčana, Leon Đapić i Leon Konjevod, koji su putovali dan prije. U dva radna dana, subotu i nedjelju, ukupno će se u Bukureštu natjecati 321 judoka, ne samo iz Europe.

Prvog dana će u akciju Đapić i Konjevod. Đapić, član Ura Nage, nastupa u kategoriji do 66 kilograma, a Konjevod, dojučerašnji član Ura Nage, sad Zagreba, u kategoriji do 73 kilograma. Obojica su na ovogodišnjem državnom juniorskom prvenstvu izborila broncu, te tako nastavila niz osvajanja medalja na državnim prvenstvima. Dan poslije, u nedjelju, 1. kolovoza, nastupa Bulić u kategoriji do 90 kilograma u kojoj je aktualni državni juniorski prvak, a u kojoj je izborio i broncu na seniorskom državnom prvenstvu. Broncom s ovogodišnjeg seniorskog prvenstva može se pohvaliti i Đapić.

26. travanj 2024 20:41