StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

MARO ĐURAŠ OSTAO U SOBI, OSTALI TRENIRALI NA BILOM BRIGU Mato Stanković: ‘Moramo imati u glavi ono što nismo imali protiv Francuske‘

Piše Tonči Vlašić
2. studenog 2020. - 22:22
Imamo prilično problema. Na zadnjem testiranju je nekoliko igrača bilo pozitivno, međutim, takvo je vrijeme, te smo, nažalost, to mogli i očekivati. Ali, ne tražimo nikakav alibi. Tko je tu zna kako je zadatak plasirati se na Svjetsko prvenstvo – rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković nakon što je reprezentacija u ponedjeljak u Zadru odradila večernji trening u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci u kvartu Bili brig, malo iznad Višnjika, velebne dvorane.

- Prvi trening u Višnjiku, dvorani 'Krešimir Ćosić', gdje ćemo u subotu od 19 sati ugostiti Čehe, imat ćemo u utorak. I tad ćemo trenirati dva puta, opet prijepodne, te navečer. Kako se bude bližila utakmica, tako ćemo smanjiti broj treninga. Imat ćemo na kraju jedan dnevno jer nam je pet, šest igrača došlo iz samoizolacije. Nije treniralo proteklih dana. Moramo zbog toga biti oprezni. Ne smijemo ih opteretiti – govori Stanković, koji je ostavio Mara Đuraša u hotelskoj sobi, Dubrovčanina, koji je ovo ljeto otišao u Njemačku, potpisao za TSV Weilimdorf, sastav koji želi nakon dvije sezone opet osvojiti naslov prvaka.

- Đuraš se posljednji priključio pripremama u Zadru. Jutros se testirao. Čekamo rezultat njegovog testa. Iz predostrožnosti nije trenirao. Nadam se kako će sve biti u najboljem redu. Za razliku od nas Česi su 'plakali' danima, bila je to, pokazalo se, pila naopako jer na njihovom zadnjem testiranju, koje su imali u petak, niti jedan igrač nije bio pozitivan, te nemaju problema kao mi - naglasio je hrvatski izbornik.

image
Marko Kuraja i Tihomir Novak foto: Tonči Vlašić

image
Žarko Luketin foto: Tonči Vlašić

image
Trenutak odmora na treningu foto: Tonči Vlašić


U Češkoj su zbog loše epidemiološke situacije prošli mjesec zatvorili sportske dvorane, otkazali sva natjecanja. Govorilo se, pisalo, kako se uzvrat neće igrati u Brnu, već na neutralnom terenu, a možda se obje utakmice na kraju odigraju u Zadru. Naravno, prvo je bilo govora kako će se opet odgoditi posljednji krug kvalifikacija. 

- Danas je potvrđeno, uzvrat se igra u Brnu, u utorak, 10. studenog. Očekivao sam to. Nisam iznenađen.

Češka je tri puta igrala na SP-u (2004., 2008. i 2012. godine), a osam puta na Europskom prvenstvu. Čak je dva puta na EP-u osvojila broncu (2003. i 2010. godine), dok joj je plasman u drugi krug, među 16 najboljih, najbolji plasman na SP-u. Nije se uspjela kvalificirati na posljednje svjetsko i europsko prvenstvo, nije je bilo 2016. u Kolumbiji odnosno 2018. u Sloveniji. Češka je 15. na svjetskoj rang listi, a Hrvatska deseta. Hrvatska je samo jednom, i to 2000. igrala na SP-u kad je bila peta, te pet puta na Euru (zadnji put u Beogradu 2016. godine) gdje je najbolji plasman četvrto mjesto 2012. kad smo bili domaćini.

- Češka je prava vojnička ekipa, koja čeka grešku suparnika. Jaki su kao kolektiv. Individualno smo mi jači. Međutim, Češka je u ovim kvalifikacijama dobila Sloveniju s 3:1, a svi koji prate futsal će reći kako smo mi alpari reprezentacija sa slovenskom. Ponajbolji igrač naše lige posljednjih sezona je Slovenac, Igor Osredkar iz Novo vrijeme Apfel. Odlučivat će u dva ogleda protiv Češke detalji, raspoloženje vratara, nekog drugog pojedinca. Najvažnije, moramo imati u glavi ono što nismo imali protiv Francuske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo prije tri godine, a to da je suparnik kvalitetan, da nas čekaju dvije teške utakmice, da nismo nikakvi favoriti koji će se bez problema plasirati na Svjetsko prvenstvo – rekao je Stanković.

image
Dario Marinović i Franco Jelovčić foto: Tonči Vlašić

image
Marinko Mavrović, pomoćnik izbornika foto: Tonči Vlašić

image
Izbornik Mato Stanković foto: Tonči Vlašić

image
Trening mini 'vatrenih' u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci foto: Tonči Vlašić

image
Ante Daničić foto: Tonči Vlašić

image
Trening mini 'vatrenih' u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci foto: Tonči Vlašić

image
Trening mini 'vatrenih' u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci foto: Tonči Vlašić

image
Trening mini 'vatrenih' u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci foto: Tonči Vlašić


Na treningu u ponedjeljak bili su trojica vratara, Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square) i Marko Vuković (Vrgorac), zatim Ante Daničić (Saviatesta Mantova /Italija), Matej Horvat (Olmissum), Franco Jelovčić (PH Halle Gooik / Belgija), Marko Kuraja (Saviatesta Mantova), Dario Marinović (Jimbee Cartagena / Španjolska), Vedran Matošević (Dobovec / Slovanija), Tihomir Novak (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Kristijan Postružin (Olmissum), Josip Suton (Meta Catania / Italija) i Luka Suton (Saviatesta Mantova). Matu Stankoviću su pomagali pomoćni trener Marinko Mavrović, trener vratara Marin Stojkić, kondicijski trener Hrvoje Matijević, liječnik Matko Jurišić, fizioterapeut Antonio Čajo i tajnik Dario Žgrablić.

image
Trening mini 'vatrenih' u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci foto: Tonči Vlašić

image
Izbornik Mato Stanković foto: Tonči Vlašić

image
Trening mini 'vatrenih' u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 15:45