StoryEditorOCM
OstaloRADI SE, RADI!

Marko Potrebica: ‘Hvala gradonačelniku i kolegama gradskim vijećnicima što su podržavajući proračun podržali ovaj za nas Neptunaše iznimno važan projekt!‘

Piše Tonči Vlašić
23. srpnja 2024. - 10:43

Ovo je nastavak ulaganja u sport Grada Dubrovnika, a hangar Veslačkog kluba Neptun, investicija koja će prijeći milijun eura s unutrašnjim uređenjem, iznimno je važan sportski objekt. Godinama je ovaj prostor bio neadekvatan, sad je i on došao na red, te kao što ulažemo i u druge grane sportova, tako sad i u veslanje – istaknuo je gradonačelnik Mato Franković, koji je sa suradnicima bio u obilasku radova na uređenju doma dubrovačkog veslačkog stogodišnjaka.

Radovi su krenuli 30. ožujka. Tad je ograđen prostor nakon što su Neptunaši ispraznili hangar. Završetak svih radova, i unutrašnje uređenje, najavljeno je za 365 dana, a sad Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i dugogodišnji prvi čovjek Veslačkog kluba Neptun, član kluba, prvo veslač, više od tri desetljeća, priželjkuje, s obzirom kako se radi, što je sve već napravljeno, da bi sve moglo biti gotovo za festu svetog Vlaha.

- Hvala gradonačelniku Matu Frankoviću i kolegama gradskim vijećnicima što su podržavajući proračun podržali ovaj za nas Neptunaše iznimno važan projekt. Svi vi koji ste godinama dolazili u prostore našeg kluba mogli ste svjedočiti lošem stanju objekta. U gotovo sedam desetljeća tek je povremeno nešto malo napravljeno. Stanje kluba je bilo isto od kad sam se ja upisao na veslanje 1992. godine. Salonitne ploča, čučavci, svako jugo mi plutamo. I hvala vam što ste izvještavali o teškim uvjetima u kojim naši veslači rade. Danas sa zadovoljstvom mogu će kako smo ‘izašli iz zemlje’. Udarili smo prvu ploču i vjerujem kako će rok, koji je planiran za kraj ožujka 2025. godine, biti nešto kraći. Zahvalio bi se na tome izvođaču radova na lavovskom poslu. Nama Neptunašima je jako važno da se ova priča završi oko svetog Vlaha kako ne bi izgubili iduću natjecateljsku sezonu jer smo fokusirani na uspjeh naših veslača – rekao je Potrebica.

image

Hangar Veslačkog kluba Neptun

Vsp Video/
image

Hangar Veslačkog kluba Neptun

Vsp Video/
image

Hangar Veslačkog kluba Neptun

Vsp Video/

Neće Neptunašim više, kad oplima, hangar biti pod vodom. Neće više, kad bura puhne, letjeti dijelovi krova, salonitne ploče, azbest, a to je, tko se razumije, opasna priča. Budući je hangar  ‘niknuo‘ na nasipu, prvo su pilonima od četiri metra ojačali statiku. Kako više ne bi sve poplutalo kad oplima, pod je narastao za 20-ak centimetara.

- U prizemlju ostaje prostor za smještaj brodova, dobit će se više kvadrata u visokom potkrovlju za mušku i žensku svlačionicu, te za veću teretanu. Sam prilaz hangaru bit će prilagođen osobama s ograničenom mogućnošću kretanja – rekao je Maro Kapović, tajnik Neptuna.

Dodao kako je hangar u granicama u kojima je bio od 1957. godine.

- U zadnjih petnaestak godina se radilo za ovaj trenutak. Svaka jača bura, koja bi oštetila krov, bi potaknula pitanje: Kad ćemo? Svaka plima, more bi došlo do teretane, dala bi do znanja u kakvim lošim uvjetima radimo. Do sad smo živjeli poput spartanaca. Uskoro ćemo samo razmišljati o veslanju, te kako imati bolje rezultate. Hvala svima koji su ugradili sebe u ovaj trenutak. Bit ćemo presretni kad nam izvođač uruči ključeve uređenih prostorija – istaknuo je Kapović.

Franković je najavio adaptaciju postojeće sportske dvorane u Gospinom polju, igrališta za djecu pored dvorane, te nove korake kako bi se sutra izgradila multifunkcionalna dvorana u Gospinom polju, te Arena Lapad (nogometni stadion).  

07. rujan 2024 14:36