StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KUP HRVATSKE

Marko Kuraja na sve moguće načine protiv Crnice, može i Maro Đuraš, Square ide dalje, sad je među petnaest najboljih

Piše Tonči Vlašić
27. listopada 2023. - 20:48
Gooooool - 18. minuta - Marko Kuraja je pogodio za 1:0 vodstvo Squarea protiv Crnice u šesnaestini finala Kupa HrvatskeTonči Vlašić/

Square – Crnica 4:1

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 250. Suci: Mario Lulić i Marijan Šimunović (obojica iz Gospića). Delegat: Mario Matić (Čilipi).

Strijelci: 1:0 Kuraja (18), 1:1 Vuković (24), 2:1 Đuraš (36), 3:1 Kuraja (39), 4:1 Đuraš (40)

Crveni kartoni: Mladen Perica (trener Crnice, 20. minuta - drugi žuti), Saša Babić (Crnica, 34. minuta - drugi žuti)

SQUARE: Primić, Daničić Kačić, Džanković, Noković, Lintula, Cvjetković, Kuraja, Duvančić, Jurišić, Hrkać, Đuraš, Guilherme. Trener: Marin Jukić.

CRNICA: Luketin, Jaramanović, Milosavljević, Škugor, Babić, Knežević, Vuković, Perić, Knežić, Radić, Copić. Trener: Mladen Perica.

image

Niko Škugor i Lazar Milosavljević nisu uspjeli izbiti loptu, suci nisu vidjeli igranje rukom, Marko Kuraja je pogodio te u 18. minuti donio 1:0 vodstvo Squareu protiv Crnice u šesnaestini finala Kupa Hrvatske

Tonči Vlašić/

Square ide dalje, plasirao su u osminu finala Kupa Hrvatske, među 15 najboljih (jedan par je odustao, oba sastava). Tko zna, možda baš ‘crveno plavi‘ budu ti koji će biti slobodni u idućem kolu, te bez igre izbore četvrtfinale. 

Prvo poluvrijeme šesnaestine finala protiv Crnice dobio je pogotkom Marka Kuraje, koji je poslao u 18. minuti sa šest metara loptu u mrežu. Suci se nisu oglasili po pitanju igranja rukom, gosti se nisu mogli pomiriti s tom odlukom, pogotovo jer je lopta nakon toga bila u njihovoj mreži. Nedugo nakon toga opet je domaćeg igrača lopta pogodila u ruku, nisu se ni tad oglasili suci, ali jest Mladen Perica, trener Crnice. Dobio je drugi žuti, te je morao s klupe preseliti na tribinu. 

Crnica je izjednačila pogotkom kapetana Dragana Vukovića. Prizemnim udarcem, s 8,9 metara, svladao je Zorana Prmića. U 32. minuti Vuković je nadvisio istrčalog Primića, ali je zatresao okvir gola, a nedugo zatim, u prvim sekundama 33. minute, uklizao je, ali nije uspio skrenuti loptu u nebranjenu mrežu.

U 35. minuti drugi žuti Saše Babića, te je Square imao igrača više. Tukao je sa svih strana, Crnica se branila. Kakva prilika - Maro Đuraš sam pred Žarkom Luketinom, nije uspio ni Kuraja. Luketin se potom istaknuo novom obranom.

Ipak, što nije uspio s igračem više, jest koju sekundu nakon što je Crnica bila opet kompletna - 2:1 Đuraš. Do kraja četiri minute i 39 sekundi. Gosti su tad zaigrali na sve ili ništa, kapetan Vuković je bio u ulozi vratar/igrač.

Kuraja je na isteku 37. minute pokušao, ali nije uspio pogoditi nebranjenu mrežu gostiju iz svoje polovice, točnije s gola na gol. Potom nije ni Gordan Duvančić, pa ni Primić, te je i dalje živjela nada gostiju u izjednačenje sve dok Kuraja nije pobjegao te pogodio minutu i 20 sekundi prije kraja za 3:1. Nakon toga opet Kuraja, ali sad je asistent, a Đuraš zakucava za konačnih 4:1. 

Peta utakmica u novoj sezoni, Square bez poraza. Četiri pobjede i jedan neodlučan rezultat. Lider je prvenstva nakon 4. kola, u Kupu je napravio korak naprijed.

USKORO SLIKOVNICA S UTAKMICE

03. svibanj 2024 15:13