StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Marinko Mavrović objavio popis: Zoran Primić debitant na velikom natjecanju, Maro Đuraš drugi put na Euru, čeka se test Daria Marinovića

Piše Tonči Vlašić
18. siječnja 2022. - 11:51

Oglasio je Marinko Mavrović, hrvatski izbornik. Objavio popis putnika za malonogometni Euro, koji u srijedu, 19. siječnja, počinje u Nizozemskoj, a na kojem naši prvu utajkmicu igraju u petak, 21. siječnja, i to protiv Poljske u Amsterdamu.

Sva trojica igrača, koji su ponikli u Gospinom polju, u dresu Squarea, a koja su bila na pripremama, idu na Euro: Dario Marinović Maro Đuraš i Zoran Primić.

- Nažalost, imali smo određenih problema uoči objave konačnog popisa igrača za Euro. Ostali smo bez Luke Perića, koji je dobio anginu i nije mogao biti s nama na završnim pripremama, Tihomir Novak još uvijek liječi ozljedu mišića, ali vjerujem da će ga naša liječnička služba osposobiti do prve utakmice s Poljskom. Čekamo tijekom dana negativan test Darija Marinovića, koji je prije okupljanja bio pozitivan na koronavirus, vjerujem da će i u njegovom slučaju sve biti u redu i da će igrati protiv Poljaka. Sve u svemu, situacija nije bajna s obzirom na to da se radi o trojici stožernih reprezentativaca, ali nećemo kukati. Odlazimo u Nizozemsku puni samopouzdanja, imamo kvalitetu za plasman u četvrtfinale, što i jest naš primarni cilj - istaknuo je Mavrović u izjavi za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

S reprezentacijom će u Nizozemsku putovati Ante Piplica (Futsal Dinamo) i Duje Kustura (Olmissum) u statusu rezervnih igrača, koji će popuniti kadar ukaže li se za tim potreba uslijed ozljede ili bolesti pojedinog igrača s osnovnog popisa. Naši u Nizozemsku putuju sutra, u srijedu, 19. siječnja. I drugu utakmicu u skupini, protiv Rusije (25. siječnja), igraju u Amsterdamu, a treću, posljednju u skupini, u Groningenu protiv Slovačke (29. siječnja). Prva dva mjesta vode u četvrtfinale.

Marinović je već tri puta bio sudionik Eura (2012., 2014. i 2016. godine), Đuraš je bio 2016. godine kad je Hrvatska zadnji put igrala na velikom natjecanju, a Primić bi u Nizozemskoj trebao imati debi na velikom natjecanju.

MAVROVIĆEV POPIS

Hrvatska za EP 2022. godine: Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum) i Maro Đuraš (Square).

08. svibanj 2024 20:04