StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE KADETSKO PH U JUDU

Luka Ivanković iz Mokošice prvak Hrvatske: ‘Tresao sam se u finalu jer sam silno želio osvojiti zlato za pokojnog profesora Željka Đapića. Njemu posvećujem svoj najveći uspjeh!‘

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2022. - 22:04
Luka Ivanković, judaš Mokošice, mlađe kadetski prvak Hrvatske (u krugu pok. profesor Željko Đapić)Tonči Vlašić/

Luka Ivanković je prvak Hrvatske. Član Judo kluba Mokošica je osvojio zlato u kategoriji preko 81 kilogram na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Zagrebu. Imao je učenik prvog razreda Nautike, prije toga Osnovne škole Mokošica, ukupno četiri borbe i sve četiri je dobio prije isteka vremena. Njegova prva medalja s državnog prvenstva.

- Da, moj najveći uspjeh - istaknuo je Luka, koji judo trenira već šest godina. Uspjeh je sad ostvaro pod vodstvom trenera Jakše Đapića, ali cijelu ovu godinu, od zime, trenirao ga je profesor Željko Đapić, i doslovno sve do tužnog 13. kolovoza ove godine kad je legendarni trener, bivši izbornik, zauvijek zaklopio svoje oči u 67. godini života.

- Profesor me je trenirao kad sam počeo, potom ga nije bilo neko vrijeme zbog zdravstvenih problema, ali kad se vratio ove zime, opet sam s njim trenirao. Trenirali smo i ovo ljeto - dodao je.

- U prvoj borbi na prvenstvu sam imao tremu, a u finalu mi je bilo najteže. Baš sam se tresao. Zašto sam se tresao, zar mi nije bilo lakše kad sam plasmanom u finale osigurao medalju, prvu u karijeri? To stoji, sretan sam bio nakon pobjede u polufinalu, ali u finalu sam silno želio pobijediti i osvojiti zlato za pokojnog profesora Željka Đapića. Njemu posvećujem svoj najveći uspjeh - naglasio je Luka, koji je rođen 21. rujna 2007. godine. 

Luka je do jučer najbliže medalji na državnom bio u svibnju ove godine na kadetskom prvenstvu Hrvatske, uzrastu do 18 godina, kad je izgubio borbu za broncu, te zauzeo peto mjesto. Sad je jedini s hrvatskog juga, iz Dubrovačko-.neretvanske županije sa zlatom, ali ne jedini na pobjedničkom postolju. Korak do trona stigli su Ana Schmuch iz Konavle Cavtata u kategoriji do 44 kilograma, te Paula Palameta, članica Ura Nage, koja je osvojila srebro u kategoriji preko 70 kilograma. Schmuch je ostvarila na prvenstvu dvije pobjede, dok je Palameta do finala stigla s tri pobjede.

U kategoriji preko 70 kilograma broncu je izborila Leona Niketić, članica Mokošice, kluba koji je osvojio ukupno tri medalje - zlato i dvije bronce. Druga bronca je oko vrata Vlaha Luja, koji je bio treći u kategoriji do 42 kilograma.

Korak do medalje ostao je Đivo Milutinović (Mokošica) u kategoriji do 38 kilograma i Marko Barač (Dubrovnik) u kategoriji do 46 kilograma.

- Tri medalje za Mokošicu s državnog. Ostvarili smo u Zagrebu baš dobar rezultat - rekao je Ivanković. 

17. travanj 2024 20:49