StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Lena Stojković osvojila broncu! Šesta medalja za Hrvatsku!

Piše Tonči Vlašić
7. kolovoza 2024. - 21:17

Lena Stojković donijela je Hrvatskoj šestu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na taekwondo turniru u kategoriji do 49 kilograma naša reprezentativka je dobila tri od četiri meča. Poražena je u trećem, polufinalu, nakon čega je dobila meč za broncu.

- Ponosna sam na sebe, svoj tim i sve što smo napravili. Nisam svjesna toga što se događa. Sretna sam i ponosna sam što sam pobijedila u borbi za broncu ovdje jer sam na Grand Prix turnirima gubila mečeve za medalju. Volim vas ljudi najviše na svijetu - izjavila je za Eurosport Stojković.  

image

Lena Stojković u polufinalu protiv Panipak Wongpattanakit

Tom Dubravec/Cropix
image

Bronca - Lena Stojković

David Gray/Afp
image

Lena Stojković slavi nakon pobjede protiv Turkinje Merve Dincel Kavurat u meču za broncu

David Gray/Afp

Ivan Renić, kolega iz Slobodna Dalmacije, podsjetio je kako je Lena stigla u Pariz: Lena je najbolja u Europi, najbolja na svijetu, a kako bi se plasirala na Igre morala je postati najbolja u klubu. I to ne u svojoj kategoriji do 46 kilograma, već u onoj do 49, jer ona je olimpijska. Veliku je dvojbu imao izbornik i prvi čovjek splitskog Marjana Toni Tomas – povesti Lenu ili Brunu Duvančić koja se inače bori u kategoriji do 49 kilograma.

Nije bilo druge nego da presudi borba. Odradile su test-mečeve i Stojković je pobijedila s 2:1 i tako izborila vizu za Pariz. Nemilosrdan je taekwondo, mjesta je bilo samo za jednu, a obje su vrhunske borkinje - istaknuo je Renić.

Hrvatska sad ima dva zlata, srebro i tri bronce. 

image

Lena Stojković

Tom Dubravec/Cropix
16. rujan 2024 10:03