StoryEditorOCM
OstaloBRAVO, ČESTITAMO!

Lara Dežulović iz Dubrovnika i Nika Stanović iz Čilipa, odbojkašice ponikle u dresu Dubrovnika, osvojile s Marina Kaštela hrvatski Kup!

Piše Tonči Vlašić
9. ožujka 2022. - 19:27
Lara Dežulović i Nika Stanović, odbojkašice ponikle u Gospinom polju, u dresu Dubrovnika, osvajačice Kupa Snježane Ušić u dresu Marina KaštelaTonči Vlašić

Jedna je Nika Stanović, druga je Lara Dežulović, prva je starija, njoj je 28 godina, i prva je napustila Gospino polje, još 2010. godine. Od tad do jučer bila je u dresu Kaštela, dok je druga pet godina mlađa, rođena 1998. godine, koja je 2016. godine krenula istim putem. Zvala je Kaštela, ali odabrala je dres Marine Kaštela.

U ljeto 2021. godine ipak su se (napokon) našle skupa, Stanović je preselila u redove Marina Kaštela, te su Nika i Lara skupa krenule u boj protiv zagrebačke Mladosti za trofeje. Prvi su osvojile. Danas je kup u njihovim rukama. Slave trijumf u Kupu 'Snježane Ušić'. Mladost su dobile u polufinalu, usred Zagreba, i to s 3:0. Danas u finalu gradskog rivala, Kaštelu, koja je također u polufinalu slavila usred Zagreba, i to protiv Dinama, također s 3:0. Kaštela je, pamtit će se, u četvrtfinalu dobila Dubrovnik u Gospinom polju.

Marina Kaštela je bila favorit u kaštelanskom finalu, Marina Kaštela je opravdala tu ulogu. Pobjeda 3:0.

Točno 24 godine nakon što su u dvorani u Kaštel Starom odbojkašice Dubrovnika, Dream Team koji je živio u Gospinom polju, osvojio po drugi put Kup, dobile u finalu zagrebački Akademičar, sad su to isto uspjele dvije igračice ponikle u dresu Dubrovnika braneći boje Marina Kaštela.

ZINA URLIĆ ČESTITALA LARI I NIKI

Zlatne medalje Marini Kaštela, tako i dvjema igračicama poniklim u Gospinom polju, uručila je u ime Hrvatskog odbojkaškog saveza Zina Urlić, igračica prve generacije Dubrovnika, kasnije trenerica i članica uprave dubrovačkog kluba, te hrvatska izbornica.

image
Nika Stanović (Marina Kaštela) blokira pokušaj odbojkašica Kaštela
Paun Paunović/Cropix
image
Lara Dežulović (Marina Kaštela) u finalu Kupa protiv Kaštela
Paun Paunović/Cropix

Laru krasi skok. Dubrovkinja doslovno 'leti'. Glavna je u bloku, u napadu će zakucat u većini slučajeva u prvo polje, Nika igra na poziciji primačice-pucačice, Konavoka igra u oba smjera, napad i obranu. Obje je trenirala u Gospinom polju, učila ih prve odbojkaške korake, Mirjana Vreća, trenerica Dubrovnika. 

Dežulović i Stanović su junakinje uspjeha Marine Kaštela u kupu! 

Bravo!

03. svibanj 2024 14:43