StoryEditorOCM
OstaloSQUARE USPJEŠAN U OSMINI FINALA KUPA HRVATSKE

Kuraja ne staje, kako je okrenuo Alumnus, Perović rastužio ‘svoje‘, Turuk stavio točku na ‘i‘, te sad Gospino polje čeka ždrijeb četvrtfinala

Piše Tonči Vlašić
12. studenog 2021. - 21:23
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2 (Matej Perović slavi svoj prvi pogodak u dresu Squarea, pogodio je za 4:1 protiv Alumnusa za koji je igrao prošle sezone)Tonči Vlašić
OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE Square – Alumnus 6:2

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 150. Suci: Zdravko Kuran (Metković) i Mateo Šimunov (Zadar), treći sudac: Ivan Šalinović (Metković). Delegat: Mario Matić (Čilipi).

Strijelci: 1:0 Kuraja (3), 2:0 Kuraja (5), 3:0 Gassmann (6), 3:1 Davidović (19), 4:1 Perović (26), 4:2 Ercegović (29), 5:2 Kuraja (37-10m), 6:2 Turuk (40)

SQUARE: Turuk, Đuraš, Cvjetković, Kuraja, Duvančić, Zrilić, Jurišić, Daničić Kačić, Noković, Perović, Steinwandter, Gassmann, Čengić, Franković. Trener: Antun Bačić.

ALUMNUS SESVETE: Vurnek, Grubeša, Davidović, Copić, Ledinpčak, Ercegović, Dekanić, Kovačić, Penava, Zonjić. Trener: Jakov Ungarov.

Prvo Marko Kuraja. Odigrano je šest prvenstvenih kola, te sad prva utakmica Kupa Hrvatske, i u svakoj je pogađao. U prvenstvu je postigao sedam pogodaka, u kupu tri, ukupno deset. To mu je broj na dresu.

image
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2 (Marko Kuraja i kapetan Hrvoje Cvjetković hitaju u napad)
Tonči Vlašić

Protiv Alumnusa u Kupu Hrvatske prvo je potegao s deset metara nakon dvije i pol minute igre, te prizemnim udarcem poslao loptu u mrežu. Dvije minute poslije stigao je pred kazneni prostor gostiju, imao je čuvara na leđima, i bio je okrenut leđima. Okret prema golu Alumnusa bio je nova radost za navijače Squarea. Prebacio je vratara Matiju Vurneka, koji mu je krenuo u susret - 2:0! U 37. minuti, kad je Almunus prijetio, Square je izborio udarac s deset metara. Kuraja je izveo udarac, naciljao donji lijevi kut gola vratara Alumnusa – 5:2.

Koji je pogodak bio ljepši? Većinu na tribinama je podigao s njihovih mjesta kad je potpisao 2:0.

image
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2
Tonči Vlašić
image
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2 (Facundo Gassmann je bio strijelac za vodstvo Squarea 3:0)
Tonči Vlašić
image
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2 (Antun Bačić, trener Squarea)
Tonči Vlašić
image
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2 (sudac Zdravko Kuran iz Metkovića, trener Alumnus Sesvete Jakov Ungarov)
Tonči Vlašić
image
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2 (Gordan Duvančić, iskusni igrač Squarea, nadvisio je Alumnus Sesvete)
Tonči Vlašić

Square je u 6. minuti čestitao svom Argentincu. Facundo Gassmann je pogodio za 3:0. Ipak, nije bilo lako kako se učinilo u tom trenutku, ali iako je Haron Džanković na tribinama, iako mu se pridružio na listi ozlijeđenih i Mato Šimunović, Square je pokazao više. Njegovo ime će se naći u ždrijebu četvrtfinala Kupa Hrvatske.

Zatim, Matej Perović je prošle godine igrao za Alumnus. Vratio se ovo ljeto doma. Opet je u Squareu. Pogodio je u nastavku za vodstvo 'crveno plavih' 4:1. Njegov prvi pogodak za Square. 

Na kraju Alen Turuk. Nekoliko odličnih obrana vratara Squarea, koji je na kraju postigao pogodak kad je Alumnus igrao na sve ili ništa. Naciljao je iz svog radnog prostora za konačnih 6:2, te potvrdu plasmana među osam najboljih. Square je stigao na korak do završnog turnira Kupa Hrvatske!

image
Kup Hrvatske, osmina finala: Square - Alumnus 6:2 (Alen Turuk, vratar Squarea, protiv Alumnusa obrane, ali i pogodak)
Tonči Vlašić
OSMINA FINALA

Četvrtfinale je izborila i Aurelia Futsal, koja je sa 6:0 kao gost dobila Petrinjčicu. U osmini finala još igraju AFC Universitas - VrgoracCrnica – Uspinjača Gimka, Nova Gradiška - Split, Brod 035  – Futsal Dinamo, Našice – Novo vrijeme, te Futsal Pula – Olmissum.

Našice su odustale od nastupa u istočnoj skupini Druge lige, kao takve ne ispunjavaju uvjete za nastup i za očekivati je kako će sastav iz Makarske u četvrtfinale bez igre. U osmini finala se igra jedna utakmica, ždrijeb odlučuje tko će protiv koga i gdje igrati četvrtfinale u kojem se također igra jedna utakmica. Četiri najbolja igraju završni turnir. Ždrijeb odlučuje tko će biti suparnici u polufinalu.

25. travanj 2024 14:13