StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNI JUDO TURNIR U ORGANIZACIJI DUBROVNIKA 1966.

KUP SVETOG VLAHA Tatamiji u Gospinom polju puni k'o šipak: 310 natjecatelja, 30 klubova, 3 države!

8. veljače 2020. - 18:06
Došli su iz natjecatelji iz Vinkovaca, Zagreba, Sinja, Makarske, Solina, Splita, naravno, iz Konavala i Župe dubrovačke, te Dubrovnika, zatim iz Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Judo klub Dubrovnik 1966. ugostio je ukupno 29 klubova s 270 natjecatelja, a kad su se tom broju pridodli njegovi natjecatelji tradicionalni međunarodni turnir Kup Sveti Vlaho okupio je 2020. godine ukupno 30 klubova s 310 natjecatelja.

Na tri tatamija Sportske dvorane u Gospinom polju natjecale su se djevojice do 10, do 12, do 14 godina te mlađe katetkinje, tj. djevojčice do 16 godina, a isto tako i dječaci u spomenutim uzrastima. Ukupno je podjeljen 71 komplet medalja. Borbe za uzraste do 10 i do 12 godina trajale su dvije minute, a minutu duže borbe u uzrastima do 14 i do 16 godina. Natjecanje je održano po Pravlniku Hrvatskog judo saveza, po sustavu duplog repasaža, dok se u u kategorijama sa četiri i manje natjecatelja borio svatko sa svakim.

Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., prošle godine brončana sa Europskog juniorskog prvenstva, a peta sa Svjetskog juniorskog prvenstva, te sedma s Europskog mlađe seniorskog prvenstva, otvorila je turnir, a poslije je s ostalim članovima kluba vodila natjecanje.

Najviše zlatnih medalja - osam - osvojio je Judo klub Crnogorac Cetinje, najviše medalja osvojio je domaćin - Judo klub Dubrovnik 1966. - 27 od čega šest zlatnih, pet srebrnih te šesnaest brončanih. Judo klub Konavle Cavtat je treći po uspješnosti sa šest zlatnih te po četiri srebrne i brončane medalje. Pet zlatnih osvojili su Kotor i Sarajevo, četiri zlatne Student... 

Župa dubrovačka je uzela deset medalja (tri zlatne, jednu srebrnu i šest brončanih), Mokošica je izborila dva zlata i četiri srebra, Dubrovnik tri srebra i tri bronce...
27. travanj 2024 06:07