StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

KSW OBJAVIO Antun Račić opet brani naslov prvaka u bantam kategoriji, i to 20. ožujka, ali je li mu suparnik borac kojeg je već dobio?

Piše Tonči Vlašić
31. siječnja 2021. - 10:36

Antun Račić će novi meč imati 20. ožujka na 59. priredbi KSW-a, sjajne poljske organizacije.

Župljanin je aktualni prvak bantam kategorije. U prosincu je obranio naslov, koji je krajem studenog 2019. godine prigrabio pobjedom u zagrebačkoj Areni protiv Poljaka Damiana Stasiaka, kad je pred 12.500 gledatelja postao prvi prvak u povijesti KSW-a u bantam kategoriji. Pojas je sačuvao pobijedivši u poljskom Lodzu Brazilca Bruna Augusta dos Santosa, ostvarivši 19. prosinca 2020. svoju 25. profesionalnu pobjedu u 34 profesionalne borbe uz napomenu kako je jedna završila bez pobjednika.

Iako se ne navodi ime Račićevog protivnika, podsjetnik, dok je slavio u Lodzu pobjedu protiv Santosa, prišao mu je 27-godišnji Poljak Sebastian Przybysz iza kojeg je devet profesionalnih borbi te sedam pobjeda, i bacio mu 'rukavicu'.

Przybysz je jedan od ta svoja dva poraza doživio baš od Račića, i to na 46. priredbi KSW-a, koja je održana prije malo više od dvije godine u poljskim Gliwicama. Bila je to treća borba Župljanina u KSW-u, i tu je, kao i svih šest do danas dobio. Račić je dominirao u sve tri runde. 

- Nakon poraza od mene dobio je tri borbe. Zaslužio je novu priliku – naglasio je tad Račić. Przybysz je u zadnjoj borbi prošlog ljeta na 53. priredbi KSW-a svladao sunarodnjaka Jakuba Wiklacza od kojeg je upisao prvi poraz u karijeri.

- Uvijek sam spreman za bilo koju borbu, što god mi KSW da – rekao je Račić.

Račić ne bi trebao dugo čekati odluku KSW-a protiv koga će po drugi put braniti naslov prvaka jer borba je vrlo brzo, 20. ožujka.

25. travanj 2024 12:06