StoryEditorOCM
OstaloPLIVAJ, VOZI, TRČI |

KROS TRIATLON DUX3 U ŽUPI DUBROVAČKOJ Đuro Mileusnić najbrže isplivao, odvozio i istrčao zadatak dug 14 kilometara

Piše Tonči Vlašić
20. lipnja 2020. - 10:34
Kompletirali su natjecanje. Neki dan su imali samo plivanje i trčanje, a sad su 'ubacili' i vožnju biciklom, te su tako dobili prvi triatlon nakon pandemije koronavirusa, ujedno prvi organiziran u Župi dubrovačkoj, gdje se prvo ove subote plivalo – jedan kilometar, zatim se vozilo biciklo – devet kilometara (četiri kruga po Kuparima, podloga je na 90 posto staze bila asfalt i beton, a preostalih deset posto žali i makadam) i na kraju trčalo – četiri kilometra (od Kupara do Mlina i natrag).

image
Prvo se plivalo, potom vozila bicikla, te na kraju trčalo foto: Tonči Vlašić


Zadane dionice plivajući, vozeći bicikl i trčeći prema unaprijed zadanom rasporedu najbrže je odradio Đuro Mileusnić. Član Biciklističkog kluba KonavleTriatlon kluba Dubrovnik pobjednik je promo utrke pod nazivom 'Kros Triatlon DUX3', koju je u Kuparima podržala i Turistička zajednica Župe dubrovačke.

image
Đuro Mileusnić foto: Tonči Vlašić


Mileusnić je zadatak odradio za 53 minute i 59 sekundi, dvije minute i 8 sekundi brže od drugoplasiranog Luke Đurovića, člana Triatlon kluba Dubrovnik. Treći je bio Daniel Marušić, također član Triatlon kluba Dubrovnik, koji je ciljem prošao točno četiri minute za pobjednikom. Treća ukupno, a najbolja u ženskoj konkurenciji, bila je Ana Lučić (58 minuta i 55 sekundi). Srebro u ženskoj konkurenciji osvojila je Made Žeravica (1:07.28), a broncu Nela Madeško (1:11.40), sve tri su članice dubrovačkog triatlon kluba, koji je bio organizator natjecanja. 

Osim pojedinačno, natjecatelji su se mogli udružiti u štafete, a u toj konkurenciji zadatak je najbrže odradila štafeta Triatlon kluba Dubrovnik (Davorin Krešić, Ivo Ruso i Matej Kajnić), druga je bila štafeta Đivo i štafetnice (Đivo Ban, Sandra Ivanković i Alemka Sarić), a treća štafeta RMD Team (Ratko Ćuk, Mario Đeović i Demokrat Sufaj).
 
Ukupno se na startu 'Kros Triatlon DUX3' našlo tridesetak natjecatelja.
27. travanj 2024 00:55