StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Krenula Liga za ostanak: Nema zime za Metković, a što je s Hajdukom?

Piše Tonči Vlašić
18. ožujka 2024. - 20:12

Metković je u Ligi za ostanak najbolji, i za njega nema zime. Igrat će i iduće sezone u najvećem rangu, Super ligi, a hoće li to uspjeti i drugi klub iz najjužnije hrvatske županije, dubrovački Hajduk?

Dva od četiri kluba Lige za ostanak najvećeg ranga ispadaju, Vargon je u najtežoj situaciji. Čudo bi se trebalo dogoditi da se spasi. Po svemu sudeći bit će, Zrinjevac ili Hajduk. Zrinjevac je na startu Lige za ostanak dobio Hajduka u svom domu s 15:11, u ligaškom dijelu Super lige bilo je 1:1 u pobjedama, svatko je bio uspješniji u svom domu. Zrinjevac tad u Zagrebu s 20:6, a Hajduk u Srebrenom s 14:12. Teško može Hajduk steći prednost ukoliko bude bodovno poravnat sa Zrinjevcem. Trebao bi ga dobiti u Srebrenom s više od 16 razlike, dakle, najmanje s 22:4.

Naravno, sve je u sportu moguće, ali je izglednije kako Hajduk mora uhvatiti barem bod više od Zrinjevca za ostanak. Dakle, trebat će tražiti bodove kod Vargona, pa i protiv Metkovića. Naravno, i Zrinjevac računa na isto, računa on i na pobjedu u Srebrenom protiv Hajduka...

Kako je bilo u Zagrebu na startu Lige za ostanak, u utakmici Zrinjevac – Hajduk? Domaćin je nakon prve četiri discipline vodio sa 6:2, u svakoj disciplini bili smo lišeni neizvjesnosti – 13:5, 13:6 i 13:0 za Zrinjevac, te 13:2 za Hajduk.

Potom gume, e tu je Hajduk bio uspješniji – domaćinu dvije, a njemu tri discipline. Hajduku je trebalo u zadnje četiri discipline pet poena za bod, šest i više poena za pobjedu. Dobio je jednu discipline, jedna je završila bez pobjednika, Zrinjevac je u dvije bio uvjerljiv, te je ostvario vrijednu pobjedu.

Hajduk je u Zagrebu igrao u sastavu: Božo Čupić, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Matijas Grančić, Renato Markoč, Nikola Maroević, Miroslav Petković, Ali Asker Recep i Pero Vlahutin.

Metković je kod kuće s 20:6 nadigrao Vargon. Nakon prvog kruga je vodio 6:2, nakon ‘guma’ je već osigurao pobjedu – 14:4, u zadnjem krugu opet dozvolio gostu pobjedu u samo jednoj disciplini.

Klubovi su u Ligu za ostanak prenijeli međusobne rezultate, brisala su se ostvarenja protiv četiri najbolja kluba lige. Metković je prenio pet pobjeda i jedan poraz (dobio je oba puta Zrinjevac i Vargon, pobjeda i poraz protiv Hajduka), a novu, šestu pobjedu, treću u trećem ogledu ove sezone protiv Vargona izborio je igrajući u sastavu: Andrija Ćorluka, Markica Dodig, Matko Gabrić, Marko Jerčić, Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević i Mile Vidović.

Hajduk je iduće kolo, u subotu, 23. ožujka, gost Vargona, a tad Metković dočekuje Zrinjevac.

Liga za ostanak, poredak: 1. Metković 18 bodova, 2. Zrinjevac 12 bodova, 3. Hajduk 9 bodova, 4. Vargon 3 boda.

26. travanj 2024 18:49