StoryEditorOCM
OstaloSRETNO HRVATSKA!

Kreću naši točno u podne! Dario Marinović uoči svog debija na SP-u: ‘Nešto najbolje što mi se moglo dogoditi u reprezentativnoj karijeri!‘

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2024. - 08:55

Hrvatska reprezentacija u podne po hrvatskom vremenu u Bukhari otvara nastup na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu protiv Tajlanda.

- Ne razmišljam o posebnim osjećajima koji me obuzimaju, nastojim biti maksimalno koncentriran na dvoboj s Tajlandom. Znamo po što idemo i vjerujem da momčad može odgovoriti tom izazovu. Naravno da je osjećaj igranja za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu nešto najbolje što mi se moglo dogoditi u reprezentativnoj karijeri. U tom osjećaju smo uživali svi mi reprezentativci, ali sada to treba ostaviti po strani i koncentrirati se isključivo na stvari koje donosi igra - rekao je Dario Marinović, jedan od trojice igrača poniklih u Gospinom polju, koji su na SP-u. Preostala dvojica su vratar Zoran Primić, te Marko Kuraja. 

U razgovoru za stranicu Hrvatskog nogometnig saveza, Marinović, najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije, otkrio je što znaju o prvom protivniku. 

- Dosad nisam imao neke posebne informacije, znam jednog igrača koji igra u španjolskoj ligi, ali riječ je o reprezentaciji koja je iz druge jakosne skupine i, shodno tome, bolja od nas. Dakle, zaslužuju veliki respekt i možemo očekivati tešku utakmicu. Izbornik im je španjolski stručnjak koji ima niz uspjeha u futsalu, Tajlanđani su taktički vrlo dobro posloženi, znaju što rade, niži su i brži igrači, ali to sve znamo. Radili smo u tom smjeru, vjerujem da ćemo spremni dočekati prvu utakmicu i znati odgovoriti njihovoj kvaliteti - kaže Marinović, koji je nastupao do sasd na četiri Europska prvenstva, a na prvom, 2012., bio je srebrna kopačka.    

Koje su prednosti hrvatske momčadi uoči dvoboja s Tajlandom?

- Fizički smo puno jači, trebali bismo biti ni na čijim loptama, svojim tijelima moći prenijeti loptu kod njihovih presinga, a onda zadržati loptu i kupiti vrijeme. Mogli bismo im stvarati probleme u organizaciji igre i nametnuti se. Ako budemo pravi i dobri, to bi nam moglo donijeti golove i na kraju pobjedu - naglasio je Marinović. 

U skupini naše u Bukhari leka dvoboj s Brazilom 17. rujna, a treću, posljednju utakmicu u skupini, suparnik je Kuba, igramo 20. rujna u Tashkentu. Plasman u osminu finala osigurat će dvije najbolje momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Hrvatska na SP-u igra drugi put. Debi je imala 2000. u Gvatemali kad je bila peta.

Utakmicu Hrvatska - Tajland izravno prenosi HTV 2.

14. rujan 2024 08:57