StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

KORAK NAPRIJED, A NE MISLE STATI Druga ekipa Libertas Marinkolora izborila veći rang, a to joj je cilj i iduće sezone!

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2020. - 15:19
Dalmatinac s Paga je odustao, te druga ekipa Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor neće morati na put, a trebala je u nedjelju, 21. lipnja, u Zadru igrati kvalifikacije za popunu Druge hrvatske lige – Dalmatinska regija. Ovako, nakon odustajanja Dalmatinca, stigla im je čestitka: 'Novi ste članovi većeg ranga!'.

Tako će od jeseni Marko Venier, Filip Mikulić, Marko Šarić, Ante Jupek, Antonio Giron i Joško Martinović igrati u trećem razredu hrvatskog stolnog tenisa, ali, ne kriju, s ciljem da i iduće sezone naprave korak naprijed, te se plasiraju u drugi razred, zapadnu skupinu Prve hrvatske lige (najveći rang je HEP Hrvatska Superliga u kojoj igra prva momčad Libertas Marinkolora).

Inače, prva momčad Libertas Marinkolora još nije zaključila sezonu 2019./20. u kojoj je zauzela drugo mjesto u prvenstvu (uzeo se u obzir poredak u trenutku prekida, tri kola prije kraja varaždinski StaRR je imao veliku prednost u borbi za naslov prvaka Hrvatske, te je uspio treći put ukupno i treći put u nizu osvojiti trofej najboljeg).

Kup Hrvatske, njegovo četvrto izdanje, odigrat će se, odlučio je Hrvatski stolnoteniski savez, do kraja. Prva dva izdanja je osvojio upravo Libertas Marinkolor, koji je prošle godine izgubio finale od GSTK Zagreb.

Kup Hrvatske se nastavlja od četvrtfinala. Suparnici su Ploče i Libertas Marinkolor. Jedan meč odlučuje. Pobjednik će se plasirati na završni turnir. Iako su Pločani trebali biti domaćini, dogovorom dvaju klubova - tko će na F4 - igrat će se u Gospinom polju, i to u petak, 26. lipnja (17 sati).

Preostala tri četvrtfinalna para Kupa Hrvatske u sezoni 2019./20. su: Samobor – GSTK Zagreb, Vrsar – Vodovod Osijek, te Mladost Petrinja – StaRR.
27. travanj 2024 01:24