StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Konavljanin će opet preko ‘bare‘ po pojas prvaka i milijun dolara, javio se Ante Delija, zna kad se bori i gdje, ali još ne zna ....

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2024. - 12:37

Prije dvije godine je osvojio PFL-ov pojas prvaka teške kategorije i nagradu od milijun dolara, dobio u finalu, u New Yorku, Brazilca Matheusa Scheffela, a sad Ante Delija opet kreće u akciju u istom natjecanju.

- Da, nastupam i ove sezone – potrdio je Delija. Cilj mu je, naravno, isti.

U svojoj prvoj sezoni od ukupno tri u PFL-u Konavljanin je stigao do finala u kojem je poražen od Brazilca Bruna Cappelozze, dok ga je prošle godine ozljeda zaustavila u nastojanju da obrani naslov. Delija je tad nastupio u samo jednoj od dvije borbe, iako je bio uspješan, nije skupio dovoljno bodova za mjesto među četiri najbolja u kategoriji i nastup u polufinalu.

image

Stipe Drviš, Ante Delija i Mirko Filipović

Još se ne znaju svi sudionici nove sezone. Stigla je još samo potvrda kako će u teškoj kategoriji nastupiti i Cappelozza.

- Znam kako ću prvu borbu ove sezone imati 4. travnja. Domaćin turnira 1. kola teške kategorije je San Antonio. Protivnika ću doznati naknadno – rekao je Delija, koji je deset puta u karijeri izlazio na pozornicu PFL-a pod vodstvom trenera Stipe Drviša, te Mirka ‘Cro Cop‘ Filipovića. Dobio je zadnjih pet, a ostvario je ukupno osam pobjeda. Samo je gubio od Cappelozze. Prvo u ligi u sezoni 2021., te na kraju i u finalu.

Računajući sve profesionalne borbe u karijeri 33-godišnji Delija se može pohvaliti kako ih je dobio 24 od 29!

image

Ante Delija slavi pobjedu

Pfl/
27. travanj 2024 04:04