StoryEditorOCM
OstaloŽUPANIJSKA MALONOGOMETA LIGA

Kome je prvo slovo u imenu ‘Č‘, taj je čvrsto na vrhu, Marko Grgurević opet isto, a u svom debiju pogađao kapetan ‘Pitura‘, aktualnog prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2022. - 08:58
Slavi Miho Simović, kapetan Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, aktualnog prvaka Hrvatske, a slavi i u dresu Čilipa na nogometnom turniru konavoskih sela u LjutojTonči Vlašić/

Čilipi i Čibača na vrhu sa svih šest bodova, Ponta, koja je bila slobodna na startu, pobjedom je započela svoj nastup u novoj sezoni te i ona ima stopostotan učinak nakon 2. kola. Također tri sastava su bez boda, Jadran Ljuta, Riva i Zmaj s tim to je sastav iz Ljute bio slobodan u 2. kolu te ima jedan poraz.

Još niti jedan neodlučan rezultat. Dunave, Plat, Cavtat, Pridvorje i Lumbarda imaju pobjedu i poraz.

Čilipi su jedini do pobjede u 2. kolu stigli čiste mreže, 5:0 protiv Zmaja. Pogađali su za drugu pobjedu po dva puta najbolji stolnotenisač među malonogometašima, 29-godišnji Miho Simović, kapetan ‘Pitura‘ (Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor), aktualnog prvaka Hrvatske (igra Miiho na ljetnom nogometnom turniru konavoskih sela za svoje mjesto, Čilipe, registrirao se za MNK Čilipe krajem rujna ove godine, te za Nogometni klub Enkel, županijskog drugoligaša iz Popovića. Kako protekli vikend nije bilo stolnoteniskih obveza,. iskoristio je priliku nastupiti i za MNK Čilipi, te će svoj debi u jednoj utakmici pod kapom Hrvatskog nogometnog saveza pamtiti ne samo po nastupu, već i po dva pogotka).

Mrežu Zmaja za Čilipe dva puta je pogodio i Toni Miljanović, a jednom Pero Opušić.

Župski derbi pripao je Čibači, koja je dobila Plata 4:1. Plat je poveo pogotkom Ante Alerića, Marko Grgurević je izjednačio u 9. minuti, pogodio za vodstvo u 11., te potvrdio pobjedu u 30. minuti. U 14. minuti za 3:1 strijelac je bio Božo Raguž.

I u ogledu Rive i Pridvorja je bilo, tko je prvi pogodio, taj je izgubio. Ivan Pranjić je u 10. minuti bio strijelac za Rivu, u 14. minuti je Nikša Dragić izjednačio, a Ivan Pulić u 26. minuti naciljao za pobjedu 2:1 Pridvorja.

U ogledu Ponte i Dunava, kao i u dvije od tri prethodne utakmice odigrane na Grudi, po pet pogodaka s tim da je ovaj put bilo rezultatski najzanimljivije. Vlaho Grbešić je svojim trećim pogotkom u posljednjoj, 30. minuti, donio pobjedu Ponti. Prethodno je pogađao za 1:0 u 4. i 7. minuti za 2:0. Odgovorio je Franjo Matej Urlović, koji je strijelac za Dunave bio u 8. i 14. minuti. I tako je 2:2 bio sve do ulaska u posljednju minutu utakmice...

Osim na Grudi igralo se i na Korčuli, Pod balonom gdje je Lumbarda slavila 4:3 protiv Cavtata. Tri puta su gosti uspjeli anulirati prednost domaćina, ali ne i četvrti put. Mario Stojan je pogodio u 5. minuti za 1:0 vodstvo Lumbarde, Mladen Salečić u 13. minuti za 2:1, opet Salečić u 20. minuti za 3:2, te Ivano Čepo u predzadnjoj, 29. minuti za konačnih 4:3. Josip Vodopija je u 8. minuti prvi pogodio za Cavtat, izjednačio na 1:1. Niko Grbešić je u 14. minuti poravnao na 2:2, a svojim drugim pogotkom Grbešić je u 25. minuti naciljao za 3:3.

Ovo je 19. sezona Županijske malonogometne lige. Cavtat je sa šest naslova prvaka najuspješniji. Ombla, koja je sad u većem rangu, južnoj skupini Druge hrvatske lige, tri puta je bila najbolja, po dva puta Gladius (više ne igra) i Duba Konavoska.

PET PO UTAKMICI, MARKO OPET TRI

Ukupno 25 pogodaka u 2. kolu, točno pet po utakmici. Marko Grgurević iz Čibače je u oba kola postigao po tri pogotka, te je sa šest vodeći strijelac lige. Pretekao je Matea Miladina (Dunave), koji je pet pogodaka postigao u startnoj 9:2 pobjedi protiv Rive, ali nije pogađao u porazu 3:2 od Ponte. Treće mjesto liste strijelaca dijele s po tri pogotka Josip Vodopija (Cavtat), Vlaho Grbešić (Ponta), Toni Miljanović (Čilipi), Franjo Matej Urlović (Dunave) i Ivan Pulić (Pridvorje).

U 3. kolu, 12. studenog, igraju: Pridvorje – Ponta, Jadran Ljuta – Lumbarda, Plat – Riva, Čilipi – Čibača, te Cavtat – Zmaj.

26. travanj 2024 18:54