StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Kapekašica Ana Franić osvojila novi naslov državne prvakinje, i ne samo to na 100 metara leđno, novo postolje i za Jugaša Juraja Barčota

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2022. - 13:31

Jučer zlatna na 50 leđno u mlađe juniorskoj konkurenciji na državnom prvenstvu u velikom, 50-metarskom bazenu, njezin prvi naslov državne prvakinje u karijeri, plus srebrna u juniorskoj, a danas je Ana Franić, 15-godišnja Kapkašica, napravila novi lijep rezultat, i to na 100 metara leđno. Ponovno je na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Opet je državna prvakinja u mlađe juniorskoj konkurenciji, plus ponovno doprvakinja u juniorskoj, a sad i brončana u mlađe seniorskoj konkurenciji. Njezina peta medalja na državnom, koje se održava u zagrebačkim Sveticama, a ukupno trinaesta medalja u karijeri s državnih prvenstava.

Prve dvije je osvojila u kadetskom uzrastu, prvu kad je kadetsko prvenstvo bilo početkom veljače 2020. godine u Korčuli, u bazenu Gojko Arneri u kojem trenira od kad s bazen otvorio, deset godina.

Opet je malo nedostajalo da se dvije Kapekašice, kao i jučer na 50 leđno u mlađe juniorskoj konkurenciji, nađu skupa na pobjedničkom postolju. Hana Muminagić, koja je bila brončana na 50 leđno, sad je peta na 100 leđno (šesta u juniorskoj, te deveta u mlađe seniorskoj konkurenciji).

Šest medalja ukupno ima KPK pod vodstvom Maria Todorovića.

image

Ana Franić, plivačica KPK

Tonči Vlašić/

Šest medalja ima i Jug. Michel Brassard je predzadnjeg dana, u poslijepodnevnom programu, u seniorskoj konkurenciji dohvatio broncu na 200 metara leptir, a danas prijepodne Juraj Barčot je u juniorskoj konkurenciji brončani na 400 metara slobodno, a četvrti u mlađe seniorskoj konkurenciji. Ukupno druga medalja za Barčota na prvenstvu Hrvatske (dvije je osvojio i Mario Šurković, kao i Michel Brassard).

Zadnjeg dana prvenstva štafeta 4 puta 100 mješovito KPK u sastavu Ana Franić, Marta Bakarić, Antea Andrijić i Hana Muminagić bila je četvrta u mlađe juniorskoj konkurenciji, 93 stotinki sekunde bolje vrijeme je imala brončana štafeta zagrebačke Mladosti (Kapekašice su bile pete u juniorskoj konkurenciji).

Prvenstvo završava poslijepodne finalima u apsolutnoj konkurenciji, nastupaju Ana Franić i Juraj Barčot. 

24. travanj 2024 02:33