StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

KAKVO FINALE KUPA HRVATSKE! Pobjednik odlučen nakon jedanaest serija šesteraca, Dubrovčanin uručio pokal Olmissumu!

Piše Tonči Vlašić
19. prosinca 2020. - 23:54
Ile Topuzović, Dubrovčanin, predsjednik Komisije za mali nogomet i član IO HNS-a, uručio je pokal pobjednika Kupa Hrvatske kapetanu Olmissuma Stjepanu Perišiću foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
Nevjerojatna utakmica, Olmissum je poveo nakon 13 sekundi igre, vodio i s 2:1 sve do 35 sekundi prije kraja kad je izjednačio Vrgorac, a kako je i nakon deset minuta produžetka i dalje bilo 2:2, izvodili su se šesterci, i to čak šest dodatnih serija, ukupno jedanaest, a nakon što je svih deset prethodnih izvođača s jedne i druge strane bilo bez greške, na red su došli vratari. Tada je loptu na šest metara namjestio drugi vratar Vrgorca Vjeko Raos, kojem je treći vratar Olmissuma Božidar Baučić obranio udarac, nakon čega je loptu na šest metara stavio Žarko Luketin, prvi vratar Olmissuma, koji je u karijeri branio za Vrgorac, a koji je u nekoliko navrata bio sjajan tijekom 50 minuta igre. Luketin je pogodio, te je Olmissum u 2020. godini osvojio sve što se moglo osvojiti u Lijepoj našoj, a do ove godine nije imao niti jedan trofej.

image
Final Kupa Hrvatske u malom nogometu, Split: Olmissum - Vrgorac foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

image
Na tribinama Petar Krpan, Marijan Kustić, Ile Topuzović... foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX


Omiški 'zeleni' su iz prve u najvećem rangu otišli do naslova prvaka Hrvatske. Uzeli su ga također na šesterce, i to slavivši kod tad branitelja naslova, Novo vrijeme Apfel u Makarskoj. Zatim su dobili na početku (n)ove sezone Uspinjaču Gimku, pobjednika kupa u borbi za Super kup, a sad su osvojili i Kup Hrvatske u svom drugom (ukupno i uzastopnom) finalu. Prvo su izgubili krajem prošle godine od Uspinjače Gimke. 

Zanimljivo, Olmissum je na završnom turniru oba puta slavio na šesterce, i u polufinalu protiv Novo vrijeme Apfel, te sad i protiv Vrgorca. Makarski prvoligaš nikad nije uspio izboriti finale Kupa Hrvatske, a tri puta je igrao u polufinalu. Vrgorcu je ovo bilo drugo finale. I prvo je izgubio, prije tri sezone. Tad od Splita, kojeg je sad dobio u polufinalu sa 4:0. 

Pokal Kupa Hrvatske Olmissumu uručio je Dubrovčanin Ile Topuzović, predsjednik Komisije za mali nogomet i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Split je s deset naslova najuspješniji klub u Kupu Hrvatske, kojeg je jednom, 1998. godine, osvojio i Square, kojem je to jedini trofej u povijesti.

FINALE Olmissum - Vrgorac 13:12
SPLIT
Mala dvorana Sportskog centra Gripe. Bez gledatelja. Suci: Josip Dujmić (Jurdani) i Vedran Babić (Split).
Strijelci: 1:0 Pavić (1), 1:1 Govorko (23), 2:1 Perišić (28), 2:2 A. Vuković (40).
Šesterci, prva serija: 0:1 Martinac, 1:1 Juretić, druga serija: 1:2 Gašpar, 2:2 Kustura, treća serija: 2:3 Kraljević, 3:3 Horvat, četvrta serija: 3:4 Gudasić, 4:4 Jurlina, peta serija: 4:5 Kozarić, 5:5 Kolobarić, dodatne serije, prva: 5:6 A. Vuković, 6:6 Perišić, druga: 6:7 Pervan, 7:7 Pavić, treća: 7:8 Roskam, 8:8 Sekulić, četvrta: 8:9 Govorko, 9:9 Postružin, peta: 9:10 Marinović, 10:10 Baučić, šesta: 10:10 Raos (brani Baučić), 11:10 Luketin.
OLMISSUM: Bilandžić, Luketin, Baučić, Kustura, Mišerda, Pavić, Jurlina, Postružin, Horvat, Juretić, Perišić, Kolobarić, Jurić, Sekulić.
VRGORAC: Raos, M. Vuković, Kraljević, Gudasić, Pervan, Kozarić, Govorko, Gašpar, A. Vuković, Marinović, Martinac, Turić, Roskam, Grbavac.

image
Olmissum - pobjednik Kupa Hrvatske u sezoni 2020./21. foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
23. travanj 2024 23:54