StoryEditorOCM
OstaloPONOSAN JE ORSAN

Kako lijepo zvuči vijest da je Dubrovčanin nakon šest jedrenja vodeći na Svjetskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
6. srpnja 2023. - 15:24
Iz arhive - Alec Cvinar na Europskom seniorskom prvenstvu 2021. godine u bugarskoj VarniHrvoje Duvancic/www.regate.com/

Pobijedio je u prva dva plova, nakon šest je i dalje vodeći, a nije riječ o nekoj domaćoj regati, već, ni manje, ni više nego o Svjetskom prvenstvu u klasi ILCA 6, tko ne zna, to je bivši Laser Radial.

Dubrovčanin Alec Cvinar je pod vodstvom trenera Marijana Pamuklića u trećem plovu bio drugi, zatim u četvrtom treći, deveto mjesto u petom plovu je najslabiji rezultat koji se briše, koji se odbacio. U šestom plovu opet drugi. Dakle, u svih pet plovova, koji se uzimaju u obzir, na pobjedničkom postolju, među tri najbolja.

Dva Britanca su mu iza leđa, Terry Hacker i Oliver Allen Wilcox koji imaju sedam bodova ‘viška‘. Orsanovac 9, a oni po 16. Četvrti je Novozelanđanin George Lane s 18 bodova…

Cvinar je unatrag nekoliko godina iskočio. Pamti se 2016. godine njegov prvi naslov državnog prvaka. Bilo je to u juniorskoj konkurenciji. I Pero Konsuo, kondicijski trener, dobio je skupa s Pamuklićem pljesak zbog tog uspjeha. Nakon tko zna koliko godina, Orsanovac državni prvak. Prije, a pogotovo poslije toga uprava kluba na čelu s Marinkom Mikulandrom isticala je kako ‘mali ima nešto‘.

Potom je dogovorila suradnju s trofejnim svjetskim trenerom Jozom Jakelićem, koji ima tko zna koliko uspjeha na najvećim natjecanjima, svjetskim i europskim prvenstvima, te Olimpijskim igrama. Alec je znao s tom sjajnom ‘Jozinom bandom‘ ići na pripreme, natjecanja, učiti od najboljih...

- Iza njega je ogroman rad. Spustio je kilograme, s 86 je sad na 75 kilograma. Sto posto je unutra. Počevši od zagrijavanja, svega... Na vrijeme je došao u Poljsku. Odradio kvalitetno četiri treninga te možemo reći spreman dočekao početak SP-a. Bilo je vjetrovito prvi dan, 20, 25 čvorova. Drugi dan nekih 15 do 17 čvorova, a treći dan je bilo ‘rupa‘, čas je bilo, čas nije vjetra. Prekrasan je u ovom trenutku rezultat, ali smo svjesni kako smo tek na pola puta - naglasio je Pamuklić. 

Orsan pamti kako je Baldo Miloglav pod vodstvom Zorana Đuratovića unatrag više od dva desetljeća bio u samom vrhu klase Optimist na Europskom prvenstvu. Taj uspjeh se ne zaboravlja.

image

Iz arhive - Alec Cvinar na Europskom seniorskom prvenstvu 2021. godine u bugarskoj Varni

Hrvoje Duvancic \ www.regate.com

Danas je osmijeh na licu svakog Orsanovca. Ivo Kvestić je javio odmah rezultat, zove i Davor Dužević, okrenuo je naš broj i Mikulandra, svi prate nastupe Cvinara na SP-u, te se nadaju kako će se u povijesti kluba pamtiti i ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u klasi ILCA 6, koje završava u nedjelju, 9. srpnja. 

Kako lijepo zvuči vijest da je Dubrovčanin, Orsanovac, nakon šest jedrenja, nakon pola natjecanja, vodeći na Svjetskom prvenstvu!

05. svibanj 2024 03:01