StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

KAKAV DAN DUBROVNIKA 1966. U ORENBURGU, KAKAV VIKEND Lijepa naša u čast Petrunjele Pavić, Anđela Violić izborila broncu, kao i dan prije Iva Oberan

Piše Tonči Vlašić
8. kolovoza 2021. - 12:27
Slika za povijest s Europskog kupa u ruskom Oremburgu - tri od tri - Anđela Violić, Iva Oberan i Petrunjela Pavić, osvajačice medalja s trenerom Mateom Semizom

Petrunjela Pavić je osvojila Europski seniorski kup u ruskom Orenburgu, a Anđela Violić uzela broncu, i to su dvije judašice Dubrovnika 1966. ostvarile uspjeh dan nakon što je Iva Oberan, judašica Župe dubrovačka, bila brončana u kategoriji do 63 kilograma.

Ne sjećamo se kad su tri judašice otišle skupa na jedan jaki turnir, a Europski seniorski kup to jest, te sve tri stajale na pobjedničkom postolju. Pavić je trijumf ostvarila u kategoriji do 78 kilograma, a Violić bila brončana u kategoriji do 70 kilograma.

image
Petrunjela Pavić, pobjednica Europskog seniorskog kupa u ruskom Orenburgu u kategoriji do 78 kilograma
Sabau Gabriela

Pavić je do zlata stigla s tri pobjede. Do finala je dobila dvije Ruskinje, Anastasiyju Zakharovu i Nadezhdu Tatarchenko, a u finalu Daryju Kantsavayu iz Bjelorusije, i taj njezin završetak nastupa bio je za pet. Bacila je Bleoruskinju, svladala je iponom, te zaključila baš lijep dan Judo kluba Dubrovnik 1966., te uspješan vikend judašica s hrvatskog juga u dalekoj Orenburgu.

Violić je također imala tri borbe. Na startu je dobila Ruskinju Vladlenu Gusevu, nakon toga izgubila od Bjeloruskinje Zhanne Asipovich, a u borbi za broncu pobijedila Luciju Babić, članicu Zagreba. Podjetnik, Oberan je broncu izborila s tri pobjede i jednim porazom.

image
Anđela Violić (plavi kimono)

Judašice je do uspjeha vodio šef struke Dubrovnika 1966. Mateo Semiz.

Hrvatska, koju su u Orenburgu predstavljali jedan judaš i šest judašica, osvojila je ukupno četiri medalje, dva zlata i dvije bronce. Drugo zlato osvojila je prvog dana Europskog seniorskog kupa Tena Šikić, članica Zagreba, koja je bila najbolja u kategoriji do 57 kilograma. 

26. travanj 2024 04:44