StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Kakato put, putujem, u 14 dana ukupno pet natjecanja, finale je državno u Jastrebarskom, Željo Perković: ‘Želja nam je...‘

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2022. - 10:50
Trener Željo Perković, Noa Hai Ćupić, Marta Bjelica, Silvija Radić, Eva Šanje, Zara Hadžović, Marko Radivojević, Leo Macanović i Filip Bjelica

Nastupili smo na turniru 4. kola Lige Hercegovine, koje se održalo u Čitluku. S tim natjecanjem smo počeli novo polugodište. Već idući vikend smo u Šibeniku na turniru 3. kola Dalmatinske lige, nakon toga smo 8. listopada na turniru u Mostaru, a dan poslije u Splitu. Za dva tjedna je Prvenstvo Hrvatske za uzraste do 14 godina u Jastrebarskom – naglasio je Željo Perković, trener Kakata.

- U Dalmatinskoj ligi su ukupno četiri kola. Ukupni pobjednik lige je onaj natjecatelj koji u svojoj kategoriji ima najviše bodova. U prethodna dva kola smo imali dosta uspjeha. Nadam se kako ćemo i u iduća dva – dodao je Perković.

Dubrovački klub je prošle godine nastavio niz osvajanja medalja na državnom prvenstvu. Vratio se s njega s dvije bronce. Ekipa mlađih kadeta te učenika je bila treća u državi. Broncu u mlađim kadetima izborili su Dali Macanović, Marko Radivojević i Antonio Mikulić. Macanović i Mikulić su bili i u brončanoj ekipi u konkurenciji učenika u kojoj je treći član bio Filip Bjelica.

- Želja nam je nastaviti taj kontinuitet – istaknuo je Perković.

Kakato je u Čitluku osvojio četiri zlatne, pet srebrnih i jedanaest brončanih medalja, i to Marko Radivojević dva zlata i broncu, Eva Šanje zlato i dvije bronce, Zara Hadžović zlato, dva srebra i broncu, Marta Bjelica dva srebra, Silvija Radić četiri bronce, te po broncu Leo Macanović, Filip Bjelica i Noa Hai Čupić.

06. svibanj 2024 01:29