StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Jugaš Vlaho Nenadić ide na Svjetsko seniorsko prvenstvo u Dohu po kartu za Olimpijske igre! Ide i uspješna dubrovačka trenerica

Piše Tonči Vlašić
22. siječnja 2024. - 13:40

Oglasio se Hrvatski plivački savez, izbornik Pero Kuterovac, te odredio sastav reprezetacije za Svjetsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Dohi. Dvije plivačice i četiri plivača idu u Katar, te troje trenera, a među njima dvoje iz Dubrovnika. Jugaš Vlaho Nenadić je jedan od četvorice plivača, a Klara Šiljeg je jedna od troje trenera. 

Nenadić je član štafete 4 puta 100 slobodno, koja će pokušat izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. 

- Za to treba biti među 15 najboljih. Tri mjesta su već popunjena, tri najbolje štafete iz Fukuoke s prethodog SP-a su već s olimpijskom vizom. Iz Dohe u Pariz ide dvanaest najboljih ne računajući te tri štafete iz Fukuoke, dok će se jedno mjesto naknadno popuniti ovisno o rezultatima nakon SP-a. Šteta je što u našoj štafeti u Dohi neće biti Jere Hribara, koji ima obveze na faksu u SAD-u, te će propustiti SP. S njim bi nam izgledi bili veći. U svakom slučaju ovo je za Vlaha, te naš klub velika stvar - istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.  

Klara Šiljeg je trenerica Ane Blažević, odlične mlade plivačice zagrebačkog Maksimira, koja je prošlo ljeto osvojila broncu na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu na 200 metara prsno. Šiljeg je nekadašnja uspješna plivačica Juga, poslije trenerica pod čijim je vodstvom Sanja Jovanović ostvarila prve velike uspjehe, imala debi 2004. na Olimpjskim igrama u Ateni...   

Nenadić je 2023. na Svjetskom juniorskom prvenstvu u velikom, 50-metarskom bazenu, u Netanyai, bio peti na 100 metara slobodno, a zatim je bio među putnicima na Europsko seniorsko prvenstvo u malim, 25-metarskim bazenima, koje se održalo u Bukureštu.

30. travanj 2024 11:18