StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Jug je na ovo čekao punih 14 godina, imat će svog plivača na seniorskom Europskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
2. prosinca 2023. - 14:35

Jugaš Vlaho Nenadić je nakon nastupa u rujnu ove godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu u velikom, 50-metarskom bazenu, u Netanyai, gdje je bio peti na 100 metara slobodno, dobio poziv za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u malim, 25-metarskim bazenima, koje se održava u Bukureštu.

- Velika stvar za njega, kao i za klub, koji će tako nakon više od deset godina i nastupa Sanje Jovanović imati predstavnika na jednom seniorskom Europskom prvenstvu. Inače, zadnji i do danas jedini naš plivač od samostalnosti na seniorskom EP-u bio je Ivan Bilić, koji je nastupao na prvenstvima u Rijeci 2008. i Istanbulu 2009. – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug,

Cilj Nenadića je isplivati osobne rekorde.

- Skupit će dragocjeno iskustvo. Inače, Vlahova glavna disciplina je 100 metara slobodno, koja je na rasporedu predzadnjeg dana prvenstva, 9. prosinca – rekao je Čirak.

Nenadić na prvenstvo odlazi u nedjelju, 3. prosinca. Prvi nastup imat će u utorak, 5. prosinca, kad nastupa u štafeti 4 puta 50 slobodno. Dan poslije, 6. prosinca, čeka ga utrka na 50 slobodno, u petak, 8. prosinca, na 200 slobodno, te 9. prosinca već spomenuti nastup na 100 slobodno.

image

Jugaš Vlaho Nenadić na startu

Tonči Vlašić/
image

Jugov reprezentativac Vlaho Nenadić

Tonči Vlašić/

U stručnom stožeru reprezentacije na EP-u u Bukureštu bit će i Dubrovkinja Klara Šiljeg, nekadašnja uspješna plivačica Juga, kasnije trenerica, koja danas radi u zagrebačkom Plivačkom klubu Maksimir s Anom Blažević, koja je ovog ljeta osvojila broncu na mlađe seniorskom EP-u u disciplini 200 prsno. 

Šiljeg je u Jugu dugi niz godina bila trenerica Sanje Jovanović.

02. svibanj 2024 15:54