StoryEditorOCM
OstaloFESTA U GRADSKOJ KAVANI

Judo klub Dubrovnik 1966. podnio završni račun za 2021. godinu: ‘Bila je ovo vrlo uspješna godina, a najveći uspjeh je svakako...‘

Piše Tonči Vlašić
27. prosinca 2021. - 12:05

Kraj godine, sezona je završena prije koji tjedan, te se napravio završni račun Judo kluba Dubrovnik 1966., a u njemu sjaji prije svega europska medalja Petrunjele Pavić, koja je mlađe seniorska doprvakinja Europe u kategoriji do 78 kilograma.

Klara Mitrović, Frano Stjepović i Igor Janković su u ime kluba donijeli poklone, naravno, najviše se pljeskalo upravo tom uspjehu izborenom na tatamiju u Budimpešti na mlađe seniorskom prvenstvu Europe početkom studenog. Njezina druga medalja s Europskih prvenstava. Prvu je osvojila 2019. godine na juniorskom prvenstvu Bila je tad brončana u kategoriji do 78 kilograma, a ove godine korak naprijed. Njezin najveći uspjeh.

image
Petrunjela Pavić i Frano Stjepović
Božo Radić/Cropix
image
Klara Mitrović i Mateo Semiz
Božo Radić/Cropix

- Bila je ovo vrlo uspješna godina za naš klub. Bilo je puno natjecanja unatoč koroni, osvojeno je dosta medalja, ukupno jedanaest s državnih prvenstava od čega dvije najsjajnije, Šejla Škaljić u konkurenciji kadetkinja i Josip Bulić u konkurenciji juniora, s Europskih kupova naše judoke su donijele dva zlata i dvije bronce (Pavić dva zlata, a Anđela Violić broncu u seniorskoj, te Josip Bulić broncu u juniorskoj konkurenciji), te najveći uspjeh, srebro Pavić na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu – izvukla je Klara Mitrović, čelnica dubrovačkog kluba najvažnije iz završnog računa.

Plus, čuo se i podatak. Šef struke Mateo Semiz je s najuspješnijim članovima kluba proveo 120 dana na putu, na turnirima i pripremama, kampovima u Lijepoj našoj te u još sedam država (Austrija, Luksemburg, Italija, Mađarska, Rusija, Rumunjska, te Bosna i Hercegovina). Naravno, kako je najveći 'krivac', nije ni on mogao proći bez poklona na kraju 2021. godine. Valja dodat kako je na Europskim prvenstvima nastupilo troje članova kluba (Pavić, Violić i Bulić na mlađe seniorskom, i svo troje s plasmanom, Violić i Bulić su sedmi, a prije toga Bulić je bio i na juniorskom EP-u), a jedan član na Svjetskom prvenstvu (juniorskom – Bulić). Plus, ne smije se zaboravit istaknuti peto mjesto Pavić i sedmo Violić u njihovim prvim nastupima na Svjetskom seniorskom kupu. Šejlu Škaljić je do zlata vodio trener Stjepo Roko

Na festu Judo kluba Dubrovnik 1966. u Gradsku kavanu praznih ruku nije došla ni Žaklina Marević. U ime Dubrovačko-neretvanske županije čestitala je dubrovačkom klubu na uspjesima, a posebno na najvećem, te je i ona nagradila Petrunjelu Pavić i Matea Semiza.

image
Žaklina Marević i Petrunjela Pavić
Božo Radić/Cropix
image
Osmjesi na festi Judo kluba Dubrovnik 1966., s njima je bila i Iva Oberan (druga s desna), uspješna članica Judo kluba Župa dubrovačka (na slici, s lijeva: Stjepo Roko, Anđela Violić, Luka Violić, KLara Mitrović, Petrunjela Pavić, Mara Lonza, Frano Stjepović, Josip Bulić, Iva Oberan i Mateo Semiz)
Božo Radić/Cropix
EUROPSKI SENIORSKI KUP TE SUĐENJE NA EP-U

I organizacija Europskog seniorskog kupa, koji je održan 16. i 17. listopada u Gospinom polju, spada pod uspjehe Judo kluba Dubrovnik 1966.

Dubrovački judo turnir okupio je 267 judoka iz 26 država s dva kontinenta, točnije, 176 judaša i 91 judašica.

Plus, Klara Mitrović je sudila na nekoliko velikih turnira, te na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu Europe gdje je sudila i finalni blok, a u njemu i borbu za naslov prvaka. Europsko mlađe seniorsko prvenstvo u Budimpešti je bilo njezino sedmo veliko natjecanje, sve Europska prvenstva. Prethodno je sudila na dva veteranska i dva kadetska, te na jednom juniorskom, a ovo joj je bilo drugo mlađe seniorsko.

19. travanj 2024 14:53