StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Josip Bulić i Mateo Semiz otputovali na mlađe seniorsko prvenstvo Europe u Njemačku: ‘Ne volim velike najave, ali svatko, pa tako i ja ...‘

Piše Tonči Vlašić
16. studenog 2023. - 11:36

Nema odmora, francuski Montpellier i Europsko seniorsko prvenstvo na kojem su nastupile Iva Oberan i Petrunjela Pavić, pa od tamo do Australije i Oceania Opena, koji je bio u Perthu odakle je Iva otputovala u Japan gdje će trenirati dva tjedna, tamo su došli i Slovenci. Pavić i Ivana Šutalo, koje su također bile u Australiji, vratile su se u Hrvatsku s trenerom Mateom Semizom, koji je danas nastavio putovati. Krenuo je u Njemačku, u Postdam, na mlađe seniorsko Europsko prvenstvo na kojem će nastupiti Dubrovčanin Josip Bulić.

- Prije dvije godine je Josip bio sedmi kad je mlađe seniorsko prvenstvo bilo u Mađarskoj. U Njemačkoj nastupa u subotu. Tad je na programu natjecanje u njegovoj kategoriji do 90 kilograma – kazuje Semiz, te nastavlja.

- Bio je Josip ove godine prvi na seniorskom prvenstvu Hrvatske, zatim prvi na Europskom seniorskom kupu. Imao je neke sitne problem s ozljedama, radio je u zadnje vrijeme na tjelesnoj pripremi. Sad je spreman. Odradio je dosta kampova u prvom dijelu godine. Josip je tehnički raznovrstan. To mu je najveći plus. Sigurno je jedan od tehnički najboljih boraca u kategoriji. Plus je i to što je ljevak, i tu prednost u borbi zna iskoristiti – istaknuo je Semiz, koji je podcrtao Rumunja Alexa Creta, zatim Mađare, Petra Safranyja i Gergelyja Nerpela.

- Tu je i Gruzijac, koji je bio prvak Europe. Od njega sam izgubio na prethodnom EP-u u Sarajevu, Safrany je dvostruki svjetski juniorski prvak... Borio sam se gotovo sa svima, nekoliko juniora ne znam, ali većinu da... – nadovezao se na svog trenera Josip Bulić. Potvrđuje kako je spreman nastup u Njemačkoj.

Prije dvije godine je bio vraški blizu...

- Bio sam slobodan na startu, pa sam dobio Austrijanca, a nakon toga sam u četvrtfinalu izgubio od Talijana, koji je kasnije osvojio naslov prvaka Europe, te u repasažu od njemačkog reprezentativca, koji je na kraju bio treći – prisjetio se Bulić sedmog mjesta na mlađe seniorskom EP-u 2021. godine.

- Što se tiče uzrasta mlađih seniora meni će ovo biti četvrto EP, plus tri puta sam bio na juniorskom EP-u – dodao je 22-godišnji Bulić, dakle, ovo će mu biti osmi EP, a dosta ih je propustio zbog ozljeda...

Ove, 2023. godine, pamti i nastup na Europskim igrama gdje je bio sedmi, gdje ga je zaustavio aktualni olimpijski pobijednk, Gruzijac Lasha Bekauri. Tu nije imao sreće prilikom ždrijeba, ali na velikim natjecanjima nema laganih suparnika, nema laganog puta, i svatko, pa tako i Josip, na prvenstvo dolazi s ciljem osvojiti zlato.

- Ne volim velike najave, ali, da, drugačiji pristup ne bi bo dobar. Svatko na prvenstvo, pa tako i ja, dolazi s ciljem otići do kraja – rekao je Bulić.

30. travanj 2024 05:18