StoryEditorOCM
OstaloREPREZENTACIJA SE VRAĆA IZ MAROKA

Izbornik odmarao Primića, Kuraja upisao novi nastup, Japan pogodak jedan, ali vrijedan

Piše Tonči Vlašić
18. travnja 2023. - 10:34
Dubrovčanin Zoran Primić i Župljanin Marko Kuraja - hrvatski malonogometni reprezentativci na turniru u Rabatu (Maroko)

Nakon pobjede 5:4 protiv Francuske, remija 3:3 protiv domaćina, Maroka, Hrvatska je u zadnjem nastupu na turniru u Rabatu poražena od Japana s 1:0. Naša mreža se zatresla u 12. minuti (Rafael Henmi).

Hrvatska je igrala s igračima koji su u prve dvije utakmice na turniru igrali manje. Luka Pavlović je počeo utakmice na vratima umjesto Zorana Primića, Dubrovčanina, prvog vratara reprezentacije. U drugom poluvremenu branio je i Ante Piplica, a Hrvatska je već nakon pet minuta zaigrala nakratko s Francom Jelovčićem u ulozi vratara/igrača. To isto je pokušala u završnom minutama. Imala je tijekom 40 minuta igre nekoliko prilika za pogodak, ali raspoložen je bio japanski vratar, Hiroshi Tabuchi, koji je bio najbolji igrač utakmice. Župljanin Marko Kuraja je upisao novi nastup za Hrvatsku.

Hrvatska nije bila kompletna u Maroku. Zbog ozljede nastup je morao otkazao između ostalih i Dario Marinović (Square). Izostao je i Luka Perić (Futsal Dinamo)...

HRVATSKA NA TURNIRU U MAROKU

IgračiZoran Primić (Square), Niko Vukmir (Pula), Kristian Čekol (Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Toni Jelavić (Novo vrijeme), Mateo Mužar (Dinamo), Franco Jelovčić (Sporting Anderlecht), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Jurlina (Olmissum), Kristijan Postružin (Dinamo), David Mataja (Pula), Marko Kuraja (Olmissum), Luka Pavlović (AFC Universitas), Ante Piplica (Dinamo). 

Izbornik: Marinko Mavrović

- Odlično smo odradili prvi kvalifikacijski krug za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Čekamo izvlačenje elitnog kvalifikacijskog kola u kojem više nema slabih protivnika. U tom kontekstu ovaj nam je turnir došao kao naručen. Pomlađena reprezentacija treba jake utakmice jer samo protiv takvih protivnika možemo donositi brže odluke na terenu i adekvatno se postaviti u igri – istaknuo je još u najavi nastupa u Maroku naš izbornik Marinko Mavrović.

28. travanj 2024 07:42