StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Iz Taškenta se vidi Pariz: Iva putuje prva, ostali će poslije, nije to jedini turnir na koji će naši ovaj vikend

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2024. - 23:34

Hoćemo li ovo ljeto gledati Ivu Oberan i Petrunjelu Pavić na Olimpijskim igrama u Parizu? Ako budemo, bit će to sjajna priča za dvije cure, koje su krenule skupa na tatami, koje se prate na natjecanjima, i koje su uspješne. Medalje to potvrđuju. Kako je rekao Ivan Oberan, Ivin otac i prvi trener jednom prilikom: Ne znam može li Iva dobiti svakog, ali znam kako je nitko ne voli vidjeti kontra sebe. 

Iva ove srijede putuje u Taškent na Grand Slam. Bori se u subotu. Trener Mateo Semiz i Petrunjela Pavić kreću na put dan poslije. Pavić će u akciju u nedjelju, a tad će nastupiti i Ivana Šutalo, najuspješnija judašica Dubrovnika, koja se nada kako još uvijek može uhvatiti mjesto na najvećem svjetskom sportskom natjecanju. Njena bodovna zaliha nije trenutno velika, ali jedan dobar rezultat puno toga mijenja. Može li to napraviti već sad u Taškentu, puno bodova je u igri na Grand Slam turniru?

U Taškentu će biti ukupno 501 judoka iz 69 država svijeta s četiri kontinenta. U kategoriji do 63 kilograma, u kojoj nastupa Iva - 41 judašica. U kategoriji do 78 kilograma, u kojoj je Petrunjela - 32 judašice, a 33 judašice u kategoriji preko 78 kilograma u kojoj nastupa Ivana. 

Hrvatska u Uzbekistanu nastupa s ukupno sedam judašica. Preostale četiri su Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do 52 kilograma, Katarina Krišto je skupa s Ivom u kategoriji do 63 kilograma, Karla Prodan je s Pavić u kategoriji do 78 kilograma, a Tina Radić je sa Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma.

image

Borna Butijer, Šejla Škaljić i Luka Ivanković

Na put će ovaj tjedan i Šejla Škaljić, Borna Butijer i Luka Ivanković. Njih troje nastupaju u Sarajevu na Europskom juniorskom kupu, koje će okupiti 308 judoka iz 23 države s četiri kontinenta: Škaljić u kategoriji do 57 kilograma, Butijer u kategoriji do 90 kilograma, a Ivanković u kategoriji preko 100 kilograma. 

28. travanj 2024 03:51