StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO

Imali smo bulikan prilika protiv devete reprezentacije svijeta, jako dobro odigrali prvo poluvrijeme, ali ...

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2024. - 13:41

Statistika debelo na našoj strani u prvom poluvremenu, 20 udaraca u 20 minuta, a suparnik 13 manje, u kornerima naši sedam, a suparnik jedan, lopta u našim nogama dosta, dosta više, ali na semaforu 0:1. Tajland je pogodak postigao u 3. minuti. 

- Bolji smo, ne fali ništa osim pogotka – bila je ocjena nakon prvog poluvremena. Tukli su naši sa svih strana, Zoran Primić je bio na vratima, Tajlandu su prijetili u napadu i Dario Marinović, i Marko Kuraja, ali... 

Brazil je u našoj skupini, te Kuba. Po prognozama Brazil prvi favorit ne samo skupine, Brazil je prvi na svjetskoj rang listi, a za drugo mjesto u skupini, koje uz prvo vodi sigurno u daljnje natjecanje, mi ili Tajland. Najmanje izgleda je imala Kuba. Osim što će po dva najbolja iz svake od šest skupina u drugi krug, prolaz će osigurati i četiri najbolja trećeplasirana sastava. Ali, kad si treći, ne ovisiš samo o sebi, pitanje je hoćeš li proći, a ako prođeš, čeka te potom teži suparnik, te je svatko to želio izbjeći. Zbog toga je našima utakmica s Tajlandom, koji je deveta reprezentacija na FIFA rang listi (Hrvatska je 16., a Kuba na 78. mjestu), bila takoreći finale nastupa u skupini.

Početkom nastavka sjajan je bio Primić, u 23. minuti je spriječio da Tajland ne podupla prednost, a što je suparnik uspio u 30. minuti. Antonio Sekulić je minute poslije drugog pogotka suparnika, postigao prvi pogodak Hrvatske na SP-u u Uzbekistanu. Primić je u nastavku bio odličan, ali bio je i Arnaut Senbat, vratar Tajlanda. 

Malo više od dvije minute do kraja krenuli smo na sve ili ništa, naš izbornik Marinko Mavrović je povukao na klupu Primića. Nismo uspjeli. Poraz 1:2. 

Statistika na kraju utakmice, ukupno 17 udaraca više naših, 10:4 u kornerima...

Idući nastup naši imaju u utorak, 17. rujna. Čeka nas u Bukhari ogled s Brazilom, a treću, posljednju utakmicu u skupini protiv Kube igramo u petak, 20. rujna, u Tashkentu. Hrvatska na SP-u igra drugi put. Debi je imala 2000. u Gvatemali kad je bila peta.

Sve nastupe naših na SP-u u Uzbekistanu izravno prenosi HTV 2.

16. rujan 2024 14:14