StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/PRVA HL

IGRA SE ZAOSTATAK Solin u Gospinom polju

Piše PSD.
25. listopada 2016. - 09:58

Solin je trebao doći u goste Squareu na startu sezone, ali se u petak, 30. rujna, nije igralo u Gospinom polju. Teška financijska situacija u kojoj se našao Solin bila je razlogom što je čak bilo govora o gašenju kluba. Zbog toga je Square čekao, kao i ostali. Solin nije odigrao ni utakmicu 2. kola protiv Vrgorca. Dobio je još jednu odgodu, ali nije imao pravo na još jednu. Prije devet dana ipak se pojavio u Zagrebu, odigrao utakmicu 3. kola protiv Futsal Dinama te je Prva hrvatska malonogometna liga ostala na broju, s dvanaest klubova. Šest dana poslije Solin je dočekao Split Tommy u utakmici 4. kola i opet izgubio (2:6), a tri dana nakon tog drugog poraza odradit će prvi zaostatak, i to onaj 1. kola. Stiže ovog utorka, 25. listopada, u goste Squareu.

Unatoč lošoj situaciji, unatoč dva poraza, nije Solin za bacit. Ipak je izgubio od sastava zbog kojih FC Nacional ne može mirno spavati, zbog kojih mora branitelj naslova i prvi favorit lige biti na oprezu. Square je pak nakon poraza u 2. kolu od Uspinjače s 2:0, nanizao dvije pobjede, obje kod kuće. Dobio prvo Osijek Kelme sa 4:0 u utakmici 3. kola, a potom još uvjerljivije, sa 7:2 Vrgorac. Četiri dana poslije te druge pobjede ima priliku na svom terenu stići i do treće. Protiv Osijek Kelmea i Vrgorca je bio razigran, baš dobar. Ponovi li takvu igru te stigne do nova tri boda bit će uz bok Split Tommyju, koji je s 9 bodova na trećem mjestu (FC Nacional vodi sa sve četiri pobjede, drugi je Futsal Dinamo s tri pobjede i jednim remijom, Split Tommy je dobio tri utakmice, a izgubio jednu od Novo vrijeme u Makarskoj, sastava koji je četvrti sa 7 bodova. Novo vrijeme je u 1. kolu odigralo 1:1 u Zagrebu protiv Futsal Dinama, potom dobilo Split Tommy s 3:1 kod kuće, 3:2 Brod 035 u gostima, a u 4. kolu poraženo od FC Nacional kod kuće s 2:1).

Square je nakon Solina gost Futsal Dinama, a potom stiže u Gospino polje prvo Split Tommy, a nakon njega i FC Nacional (prije dolaska prvaka momčad Marinka Mavrovića će biti gost Broda 035). Ipak, prvo Solin u Gospinom polju. Utakmica Square - Solin počinje u 19 sati.
 

26. travanj 2024 01:50