StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

Ide se naprijed, imamo jako puno djece. Nadam se kako ćemo imati uskoro mogućnost povesti veći broj djece na natjecanja izvan grada

Piše Tonči Vlašić
8. rujna 2024. - 09:57

Zadovoljni smo nastupom pogotovo kad se zna kako uvjeti, koje smo imali na regatnom polju, nisu bili dobri. Pripremali smo se u gradu za nastup na državnom, te u Pločama, a sve kako bi ostvarili još bolji plasman, ali protiv vremena nismo mogli - istaknuo je Bruno Kontić, desna ruka Marijana Pamuklića, šefa struke Jedriličarskog kluba Orsan nakon državnog prvenstva klase Optimist, koje se održalo u Puli. 

- Slab vjetar, jedva pet čvorova jačine - rekao je Kontić, a kad je na regatnom polju bilo tako, to je išlo na ruku lakšim natjecateljima. 

- Na kraju nije bilo nikakvog vjetra, te se zadnjeg dana prvenstva nije jedrilo, nije održan niti jedan plov - kaže trener Orsana. 

I tako su ostali rezultati postignuti u prva dva dana prvenstva. Održana su ukupno četiri plova, najslabiji rezultat se odbacio, u obzir su uzeta tri najbolja, a tu je Teo Lolić iz splitskog Labuda bio sjajan. Drugi u prvom plovu, taj rezultat mu se odbacio, a prvi u drugom, trećem i četvrtom. Najveći konkurent mu je bio Albert Lebinac iz Galeba (Kostrena), koji je slavio u prvom plovu, a bio treći u drugom i četvrtom. 

Orsanovi Optimisti? Četvorica u prvoj trećini ukupnog poretka, svih šest u gornjem domu. Glavni adut Miho Miloglav na 14. mjestu (dva plasmana u TOP 10, deveti u drugom, a sedmi u trećem plovu, računao mu se još rezultat u prvom plovu kad je zauzeo 27. mjesto). Viktor Radić je prvenstvo zaključio na 18. mjestu, Lovro Hladilo je bio 26., 29. mjesto zauzeo je Nikola Valjalo, 53. mjesto Lovro Miloglav, a 55. mjesto Igor Đanović. Pamtit će se kako je Hladilo bio 12. u drugom plovu, a Radić 13. u četvrtom plovu...

- Za Miha Miloglava, našu perjanicu, bilo je, što je istaknuo Bruno, premalo vjetra. Miho je u svakom plovu imao odličan start. Da, imali smo odlične pripreme u Pločama, sa čak 19 mališana smo bili gosti Jedriličarskog kluba Ploče sailing. Miho je uoči državnog imao zapažene rezultate - dodat će Pamuklić. 

- Ovo je bilo državno do 12 godina, čeka nas državno do 15 godina na Malom Lošinju od 31. listopada do 3. studenog, dok smo mi od 4. do 6. listopada domaćini ekipnog državnog prvenstva, Team Racea (četiri optimista u ekipi). Plus, imamo od 25. do 27. listopada našu Dubrovačku regatu. Prije svega imamo malu Mrdulju sad od 27. do 29. rujna - rekao je Pamuklić. Dakle, nema odmora. 

- Ide se naprijed, imamo jako puno djece. Nadam se kako ćemo imati uskoro mogućnost povesti veći broj djece na natjecanja izvan grada. Svakako treba pohvaliti roditelje, koji aktivno sudjeluju u radu kluba. Zahvaljujući njima uspjeli smo obnoviti flotu - dodao je Pamuklić.

18. rujan 2024 08:44