StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON |

I DUBROVKINJA NA JUNIORSKOM EURU Barbara Janičić doznala protiv koga igra na startu prvenstva u finskom Lahtiju

Piše Tonči Vlašić
1. studenog 2020. - 19:51
Luksemburžanka Kim Schmidt bit će suparnica Barbari Janičić na startu Europskog juniorskog prvenstva, koje u ponedjeljak, 2. studenog, počinje u finskom Lahtiju. Pobjeda u 1. kolu bi najuspješnijoj članici Badmintonskog kluba Dubrovnik donijela plasman u šesnaestinu finala, među 32 najbolje igračice Europe do 19 godina, te ogled protiv osme nositeljice, Španjolke Lucie Rodriguez.

Janičić će u Finskoj igrati i u mješovitim parovima, i to s Bornom Vadljom, članom Međimurja. Voljom ždrijeba Janičić i Vadlja su slobodni na startu, te su među 32 najbolja para. Čekaju uspješnijeg iz ogleda u kojem se sastaju Slovenci Jan Babnik i Taja Pipan i Ukrajinci Viacheslav Yakovlev i Polina Tkach.

Barbara Janičić, rođena 13. veljače 2002. godine, počela je badminton trenirati 2014. godine. Već iduće godine je ostvarila prvi uspjeha na državnom prvenstvu. Od tad je neizostavna na pobjedničkom postolju državnog prvenstva. Osim u prvenstvu bila je uspješna i u Hrvatskom kupu.

image
Barbara Janičić


Prve nastupe u dresu s državnim grbom upisala je za reprezentaciju do 15 godina, potom igrala i za reprezentaciju do 17 godina, a sad i za juniorsku reprezentaciju do 19 godina. Debi na velikim natjecanjima imala je na Europskom mlađe juniorskom prvenstvu u Pragu 2017. godine.

Janičić protiv Schmidt igra u ponedjeljak, 2. studenog, od 16.35 sati. 
04. svibanj 2024 22:12