StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Hvala Primošten, bravo Župa dubrovačka! Hajduk opet pobjegao konkurenciji. Protiv Komiže imao je u dvorani podršku obitelji svog tragično preminulog suigrača!

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2023. - 17:28

Hajduk je pobijedio zadnju Komižu, očekivano, i uvjerljivo (20:4), te dočekao i ono drugo što je poželio uoči 13. kola, a to je da Crvene kuće, prvi pratitelj, dožive njihovu sudbinu kod Primoštena, koji je u 8. kolu zaustavio pobjednički niz dubrovačkog prvoligaša, a koji je nakon tog poraza izgubio tri od četiri iduće utakmice. To se na kraju i dogodilo. Primošten – Crvene kuće 13:11 u utakmici u kojoj je domaćin vodio s 5:3 nakon prvog kruga, dobio sa 6:2 ‘gume’ te mu je u zadnjem krugu i pobjeda u jednoj disciplini bila dovoljna za ukupnu pobjedu. Tako je i bilo, i evo Hajduka na plus pet u odnosu na Crvene kuće i Župu dubrovačku, koja je slavila u 13. kolu u gostima kod Imotskog 14:10.

Pet kola je do kraja. Iduće kolo Hajduk ide u goste Stivanu, Župa dubrovačka dočekuje Brela, a Crvene kuće će ugostiti Imotski. Nakon toga igraju Hajduk i Župa dubrovačka, a Crvene kuće čeka Brela. Kolo poslije Hajduk je gost Crvenih kuća, a Župa dubrovačka dočekuje Otok. U zadnja dva kola Hajduk igra kod kuće s Primoštenom, te u gostima kod Imotskog. Crvene kuće su gost Otoka, pa dočekuju Komižu. Župa dubrovačka je gost Komiže, pa dočekuje Stivana. Nikako ne treba zaboraviti kako je Hajduk dobio Crvene kuće sa čak 20:4.

Hajduk za cilj ima plasman u najveći rang, Župa dubrovačka želi ostati drugoligaš, a zbog reorganizacije treba ostati visoko, među šest najboljih. Osim Komiže, svi ostali su u igri. Činjenica je kako je razlika između drugog (Župa dubrovačka) i šestog (Primošten) samo tri boda, kako sedme Nakice imaju pet bodova manje od drugog, ali i utakmice manje, a osmi Imotski šest bodova manje od drugog i utakmice manje...

Eto koliko je velika pobjeda Župe dubrovačke u Imotskom! Izborili su je Mato Barišić, Stijepo Batinić, Ilija Belan, Nedjeljko Bogoje, Ante Farčić, Alen Franić, Branko Gašpar, Mario Gašpar, Miro Mihaljević, Vlaho Monković i Mateo Počanić.

DRUGI RANG, HL - JUG

Poredak: 1. Hajduk 27 bodova, 2. Župa dubrovačka 22 boda, 3. Crvene kuće 22 boda, 4. Otok 21 bod, 5. Brela 20 bodova, 6. Primošten 19 bodova, 7. Nakice (utakmice manje) 17 bodova, 8. Imotski (utakmice manje) 16 bodova, 9. Stivan 13 bodova, 10. Komiža 8 bodova.

Hajduk je pak Komižu dobio igrajući u sastavu Pero Fiorović, Zoran Gašić, Josip Glavinić, Nikola Maroević, Nikola Mikulić, Andro Miljević, Igor Petković, Miroslav Petković, Ali Asker Recep i Pero Vlahutin. U dvoranu u Srebrenom Hajduka je došla podržati Rea Ilić, kćer pokojnog Damira, igrača, kapetana i voditelja dubrovačkog sastava, koji je 11. prosinca, dan nakon utakmice 6. kola protiv Župe dubrovačke, tragično nastradao u 48. godini života. Na iduće utakmice doći će i Reina majka, supruga pokojnog Damira, Anđelka.

Damirova ekipa je nakon tragedije pružila pomoć njegovoj obitelji. Hajduk sve pobjede posvećuje svom Daču, kako su ga od milja zvali, koji je skupa s njima krenuo u ovu sezonu s ciljem izboriti najveći rang...

07. svibanj 2024 20:06