StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

HRVATSKI OSMERAC S DVOJICOM DUBROVČANA USPJEŠAN U REPASAŽU Roko Mucić i Antonio Štrman u finalu juniorskog EP-a u Beogradu!

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2020. - 17:05
Roko Mucić i Antonio Štrman, veslači Neptuna i juniorski reprezentativci Hrvatske foto: Tonči Vlašić
Osmerci Rumunjske i Ukrajine su stekli osjetnu prednost u zadnjoj utrci repasaža prvog dana Europskog juniorskog prvenstva u veslanju, kojem je domaćin Beograd, te je bilo jasno kako će se pridružiti u velikom finalu osmercima Rusije i Češke, koji su finale izborili u jutarnjem dijelu natjecanja pobijedivši u svojim kvalifikacijskim skupinama.

Međutim, tko će zauzeti preostala dva mjesta u velikom finalu? Bitku do zadnjeg metra trke vodila su preostala tri osmerca među kojima je bio i hrvatski. Na kraju, centimetri su odlučivali. Radovali su se osmerci Srbije i Hrvatske, ne i Estonije, koji je za domaćinom zaostao 38 stotinki sekunde, a za našim 28 stotinki sekunde...

Hrvatski osmerac u kojem veslaju dvojica Dubrovčana, Neptunaši, Roko Mucić i Antonio Štrman, tako će nastupiti u finalu, kojim će se u nedjelju, 27. rujna, u 15 sati je start, zaključiti Europsko juniorsko prvenstvo.
25. travanj 2024 05:53