StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Hrvatska za pet otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Zoran Primić branio, Dario Marinović dirigirao, a Marko Kuraja tresao mrežu Mađara!

Piše Tonči Vlašić
7. listopada 2022. - 21:21

Osmijeh na licima hrvatskih reprezentativaca, koji su u Slavonskom Brodu s 5:1 dobili Mađarsku u prvom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko malonogometno prvenstvo. Zoran Primić je bio na vratima, Dario Marinović je poveo Hrvatsku s kapetanskom trakom oko ruke, a treći ‘mali‘ iz Gospina polja, Marko Kuraja, bio je strijelac za konačnih 5:1. Do poluvremena su naši vodili s 4:1...

Moglo je na kraju biti i više. Dva puta je Marinović zatresao okvir gola Mađara, koji su na startu odigrali kod kuće 2:2 s Izraelom, koji je suparnik naših za pet dana, u Tel Avivu. Ne treba govoriti što bi značila nova pobjeda, na pola prvog kruga bi imali 6 bodova, a suparnici po jedan. 

Podsjetnik, ukupno je dvanaest kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pobjednici svake skupine i četiri najbolje drugoplasirane momčadi izravno će se plasirati u posljednje, Elitno kvalifikacijsko kolo, a preostale drugoplasirane momčadi razigravaju za naći se među 20 najboljih.

U elitnom kolu kvalifikacija formirati će se pet skupina s po četiri reprezentacije. Pobjednici skupina idu izravno na SP, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije igraju za preostala dva mjesta. Ukupno sedam europskih reprezentacija će se plasirati kroz kvalifikacije na SP-u 2024. godine.

Naši će Izrael ugostiti 8. studenog, dok će zadnji nastup u skupini imati 7. ožujka 2023. kad su gosti Mađarske. 

23. travanj 2024 12:03