StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

HRVATSKA SJAJNA U ZAPOROŽJU, IDEMO NA EURO Zoran Primić obranama, a Dario Marinović pogocima uništili Ukrajinu!

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2021. - 19:46

Hrvatska, nema više dileme, ide na Europsko prvenstvo, koje će se početkom iduće godine igrati u Nizozemskoj. Osigurala je naša reprezentacija prvo mjesto u skupini dva kola prije kraja. U četiri dana dva puta je svladala Ukrajinu, najvećeg suparnika. U Osijeku je bilo 'samo' 3:2, a sad usred Ukrajine, u dalekom Zaporožju, čak 7:2!

Zoran Primić je branio, i obranio dosta toga, a u napadu je sjajan bio Dario Marinović sa čak tri pogotka. Marinović je najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Sad je na učinku od 65 pogodaka.

Igrala se 15. minuta. Sjurio se Marinović prema vratima Ukrajine, u susret mu je krenuo vratar domaćih Tsypun, kojeg je 'slomio', izbacio iz igre, nastavio slalom, prevario još jednog čuvara, i potegao iskosa te pogodio za 2:2. U 23. minuti Josip Suton je proigrao Kristijana Čekola, koji je tukao, a Marinović je skrenuo loptu u mrežu – 3:2 za Hrvatsku. Krajem prvog poluvremena smo zaradili isključenje Tsypuna, koji je igrao rukom izvan svog kaznenog prostora, ali nismo s igračem više uspjeli postići pogodak.

Ukrajinci su prvi zaprijetili u Zaporožju. Uzdrmali su okvir gola vrata Primića. Potom se istaknuo Dubrovčanin na vratima reprezentacije. U 9. minuti naši su poveli. Nakon dodavanja iz auta Sutona, pogodio je Vedran Matošević sa šest metara, s vrha kaznenog prostora domaćina.

Vrlo brzo su Ukrajinci, ne samo izjednačili, već preokrenuli rezultat. Postigli su dva pogotka u razmaku od samo 32 sekunde. Prvo je Primić savladan iz kaznenog udarca, a potom i nakon akcije domaćih. Minutu prije kraja prvog poluvremena još se jednom zatresao okvir našeg gola, a to isto su naši napravili u 25. minuti, i to Franco Jelovčić.

Zatim je i Jelovčić povukao potez za pamćenje. Vidio je naš kapetan kako je vratar Ukrajine dosta izašao sa svojih vrata, potegao sa sredine naše polovice terena i pogodio u 31. minuti za 4:2! I to nije bilo sve. Davor Kanjuh je naciljao iz našeg kaznenog prostora nebranjen gol domaćina, koji je zaigrao na sve ili ništa. Potom je još jednom pogodio Marinović, i to u 35. minuti. U 39. minuti autogol Sukhova za konačnih 7:2 za Hrvatsku pod vodstvom Marinka Mavrovića!

Mini 'Vatreni' će opet na Euro. Po šesti put. Zadnji put su tamo igrali 2016. godine kad je domaćin bila Srbija. Debi su imali 1999. godine u Španjolskoj, igrali 2001. u Rusiji, zatim 2012. kad smo bili domaćini, te 2014. u Belgiji. Polufinale 2012. je najveći uspjeh. 

Zoran Primić nije imao priliku nastupati na velikim natjecanjima. Dario Marinović je debi na EP-u imao 2012. godine kad je bio srebrna kopačka prvenstva. Igrao je ukupno tri puta na EP-u, još 2014., te 2016. godine.

Europsko prvenstvo 2022. igrat će se u Amsterdamu i Groningenu od 19. siječnja do 6. veljače. 

image
Zoran Primić, Dubrovčanin u dresu hrvatske malonogometne reprezentacije foto: Tonči Vlašić

SKUPINA 1

Srijeda, 27. siječnja: Hrvatska - Albanija 4:1, subota, 30. siječnja: Danska - Hrvatska 1:4, nedjelja, 31. siječnja: Albanija - Danska 3:10, srijeda, 3. ožujka: Hrvatska – Ukrajina 3:2, Albanija – Danska 1:3, četvrtak, 4. ožujka: Danska - Albanija 2:3, nedjelja, 7. ožujka: Ukrajina – Hrvatska 2:7.

Poredak: 1. Hrvatska 12 bodova / 4 utakmice (18:6), 2. Ukrajina 3 boda / 3 utakmice (14:13), 3. Danska 3 boda / 3 utakmice (6:8), 4. Albanija 3 boda / 4 utakmice (8:19).

Raspored, srijeda, 7. travnja: Danska – Ukrajina, Albanija – Hrvatska, četvrtak, 8. travnja: Ukrajina – Danska, subota, 10. travnja: Hrvatska – Danska, Ukrajina – Albanija.

19. travanj 2024 05:49