StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Hoćemo na Svjetsko prvenstvo! Trojica Dubrovčana odradila prvi trening s reprezentacijom u Prelogu, ‘Meni je moj klub izašao u susret‘

Piše Tonči Vlašić
21. kolovoza 2023. - 20:59

Okupio je izbornik Marinko Mavrović hrvatsku malonogometu reprezentaciju u Prelogu. Zoran Primić i Marko Kuraja, dvojac Squarea, krenuo je danas avionom iz Dubrovnika na pripreme. Gore im se pridružio još jedan Dubrovčanin, Dario Marinović. I dok je Kuraja povratnik u Square, vratio se iz Omiša, igrao je tamo u dresu Olmissuma, Marinović je nakon sezone u dresu matičnog kluba opet otišao preko granice, i to u redove prvaka Italje, Feldi Eboli.

- Imali smo večeras prvi trening. Budući ovo nije službeni FIFA termin, klubovi nisu dužni pustiti igrače. Meni je moj klub izašao u susret. Osim mene izvan Hrvatske od reprezentativaca igra još samo Franco Jelovčić, ali on zbog utakmica s klubom, nije, nažalost, mogao i sad biti s nama - javio se s priprema Marinović, najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. 

Koga je sve na pripreme pozvao Mavrović?

Igrači na pripremama u Prelogu: Filip Bašković (Novo vrijeme), Zoran Primić i Marko Kuraja (Square), Ante Piplica, Kristian Čekol, Mateo Mužar, Luka Perić i Kristijan Postružin (Futsal Dinamo), Manolo Bilić, David Mataja i Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Josip Jurlina, Duje Kustura i Antonio Sekulić (Olmissum), te Dario Marinović (Feldi Eboli/Italija).

Uskoro naše čekaju završne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Suparnici u skupini su Njemačka, Slovačka i Francuska. Prvo su 16. rujna gosti Njemačke, a 20. rujna domaćini Slovačkoj u Puli. U desetom  mjesecu nove dvije utakmice, i obje protiv Francuske. Prva 5. listopada u gostima, druga četiri dana poslije u Zagrebu. U prosincu je treći završni krug, stiže Njemačka (15. prosinca), odlazi se u Slovačku (20. prosinca).

Pet je skupina kvalifikacija. Pobjednici idu na SP, a četiri najbolje drugoplasirane momčadi su u igri za preostala dva mjesta (ždrijebom će se odrediti dva para, doma – vanka, tko bude uspješniji, ide i on).

U skupini ‘A’ su Kazahstan, Rumunjska, Azerbajdžan i Nizozemska, u skupini ‘B’ Ukrajina, Poljska, Srbija i Belgija, naši su u ‘C’ skupini, u ‘D’ su Španjolska, Italija, Slovenija i Češka, te u skupini ‘E’ Portugal, Gruzija, Armenija i Finska.

Samo jednom do sad je Hrvatska bila na SP-u, i to 2000. godine u Gvatemali. Svi se nadaju kako će iduće godine upisati drugi nastup!

27. travanj 2024 17:23