StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Hajduku derbi, i to je uzeo bodove kod prvog pratitelja, Župa dubrovačka nakon zvižduka Ivice Fiorovića nije propustila priliku za novu pobjedu

Piše Tonči Vlašić
20. veljače 2022. - 12:03

Hajduk je slavio u derbiju 13. kola kod do jučer prvog pratitelja, Imotskog, i dalje je njegova prednost četiri boda (Crvene kuće, koje su dijelile drugo mjesto s Imotskim su pobijedile, i to Komolac kod kuće). Uz to dubrovački sastav ima utakmicu manje u odnosu na pratnju.

Početak za Hajduk u Imotskom bio je gotovo savršen, tri discipline prvog kruga je dobio, a ni preostalu četvrtu nije izgubio – 7:1. Imotski je sa 6:2 dobio 'gume', te se vratio u igru za bod(ove), ali dva poena prednosti, koje je imao nakon 'guma', dubrovački sastav je znao sačuvati u zadnjem krugu u kojem je dobio dvije od četiri discipline. Devetu prvenstvenu pobjedu u dvanaestom nastupu ove sezone Hajduk je izborio u sastavu: Ilija Belan, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Damir Ilić, Nikola Mikulić, Andro Miljević, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević i Pero Vlahutin.

Župa dubrovačka je dobila Naklice u Srebrenom. Gosti nisu bili kompletni, te je ulogu favorita ponio domaćin. Tu ulogu je opravdao, i ostvario svoju petu pobjedu s kojom je pobjegao s predzadnjeg mjesta, koje vodi u niži rang. Sad je sedmi u konkurenciji deset sastava.

Nakon prvog kruga Župa dubrovačka je stekla 4 poena prednosti. Uspjela je na 'gumama' sačuvati prednost, a što je najvažnije i nakon posljednjeg kruga. Pobjedu protiv Naklica izborili su Mato Barišić, Nedjeljko Bogoje, Tonći Bulat, Miljenko Dundić, Mato Đurković, Ante Farčić, Mario Gašpar, Ivan Gujinović, Vlaho Monković, Nikola Turčinović i Željko Vladimir.

image
Prva HL - jug: Župa dubrovačka - Naklice
Tonči Vlašić

image
Prva HL - jug: Župa dubrovačka - Naklice
Tonči Vlašić

image
Prva HL - jug: Župa dubrovačka - Naklice (sudac Ivica Fiorović je označio početak utakmice, sudio je skupa s Lukom Hendićem)
Tonči Vlašić

image
Prva HL - jug: Župa dubrovačka - Naklice
Tonči Vlašić

image
Prva HL - jug: Župa dubrovačka - Naklice
Tonči Vlašić

image
Prva HL - jug: Župa dubrovačka - Naklice
Tonči Vlašić

image
Prva HL - jug: Župa dubrovačka - Naklice
Tonči Vlašić

Komolac je poražen u Zadru od Crvenih kuća s 18:6. Nakon prvog kruga bilo je 4:4, Komolac je dobio zatim brzinsko izbijanje, ali sve ostale discipline do kraja dobio je domaćin, te je Komolac upisao jedanaesti poraz u trinaestom nastupu igrajući u sastavu: Srećko Bajo, Stijepo Batinić, Bogdan Đurović, Mihajlo Đurović, Marko Luković, Tripo Luković i Nikola Pavlović

SEMAFOR DRUGOG RAZREDA JUG

Ostali rezultati 13. kola: Komiža – Zlatan otok 12:12, Stivan – Primošten 18:6.

Poredak: 1. Hajduk (utakmica manje) 29 bodova, 2. Crvene kuće 25 bodova, 3. Stivan 24 boda, 4. Imotski 22 boda, 5. Komiža (utakmica manje) 20 bodova, 6. Naklice 18 bodova, 7. Župa dubrovačka 15 bodova, 8. Zlatan otok 14 bodova, 9. Primošten 13 bodova, 10. Komolac 6 bodova.

Raspored 14. kola, subota, 26. veljače: Nakice – Crvene kuće, Zlatan otok – Imotski,. Hajduk – Stivan, Primošten – Župa dubrovačka, te Komolac – Komiža.

05. svibanj 2024 00:25