StoryEditorOCM
OstaloJUDAŠICE U AZERBAJDŽANU

Grand slam pobjeda i novi svjetski bodovi za Ivu Oberan i Ivanu Šutalo

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2023. - 15:15

Iva Oberan u kategoriji do 63 kilograma i Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma nastup na IJF Grand Slam turniru u Bakuu, u Azerbajdžanu, pamtit će po pobjedama u 1. kolu.

Oberan, članica Župe dubrovačke, bila je na startu bolja od Rumunjke Florentine Ivanescu, a potom je izgubila od nositeljice, Australke Katharine Haecker, koja je osvojila na kraju broncu, dok je Šutalo, najuspješnija članica u povijesti Judo kluba Dubrovnik, svladala na startu Litvanku Sandru Jablonskyte, a potom izgubila od Turkinje Hilal Ozturk, koja je bila slobodna na startu natjecanja i koja je potom zauzela sedmo mjesto.

image

Iva Oberan (plavi kimono) protiv Rumunjke Florentine Ivanescu na IJF Grand Slamu u Bakuu

Gabriela Sabau/ijf/

Boje hrvatskog juda na Grand Slamu u Bakuu branilo je ukupno osam judoka. Osvojena je jedna medalja. Broncu je izborila Barbara Matić (Pujanke Split) u kategoriji do 70 kilograma s tri pobjede i jednim porazom. Izgubljene su dvije borbe za broncu, Lara Cvjetko (Solin) u kategoriji do 70 kilograma i Zlatko Kumrić, član splitskog Studenta, u kategoriji do 100 kilograma.

Oberan je osvojila u Bakuu novih 112 svjetskih bodova, Šutalo je također popravila svoj bodovni konto za svjetsku rang listu.

02. svibanj 2024 14:00