StoryEditorOCM
OstaloKONAVOČICA MALA

Gdje ćeš ljepše nego kad vratiš svoje dijete. Učinio je ŽOK Dubrovnik to prošlo ljeto, učinio je to i sad!

Piše Tonči Vlašić
9. siječnja 2024. - 19:07

Dubrovnik misli ozbiljno. Ne sviđa mu se činjenica kako prvak drugog razreda, a on je nakon prvog dijela tu glavni, i to sa stopostotnim učinkom, neće izravno u najveći rang, već ga čeka razigravanje protiv desetog iz Super lige, koja će iduće sezone brojati dva kluba manje, deset.

Zbog toga je posegnuo za pojačanjima, a kad je to napravio, gdje ćeš ljepše nego kad vratiš svoje dijete. Učinio je to prošlo ljeto (Lara Dežulović), učinio je to i sad u ‘zimskom prijelaznom roku’.

Vratila se Nika Stanović. Godinama je bila zaštitni znak odbojkašica Kaštela s kojima je osvajala naslov prvakinja Hrvatske. Sa šesnaest godine je otišla u Kaštela. Osvajala tamo trofeje, prvenstva i kupove, igrala Europu, bila i seniorska reprezentativka.

Uvijek je ‘igrala’ na dva kolosijeka. Ne samo u dvorani, već i u školi. Završila je Sportsku gimnaziju, a potom i Kineziološki fakultet. Magistrica je kineziologije. Nek se zna kako je vlasnica rektorove nagrade za izvrsnost, potom asistentica na fakultetu...

Kopamo dalje po arhivi ‘Dubrovačkog vjesnika’, te nalazimo kako je sredinom 2019. godine dvojila otići igrati odbojku van granica Lijepe naše, ili ostati. Kad je izbornik bio Daniele Santarelli bila je standardna reprezentativka.

image

Samanta Fabris i Nika Stanović u dresu Hrvatske protiv Francuske u Zlatnoj ligi 2019. godine

Ronald Gorsic/Cropix

‘Konavočica mala‘ igra na poziciji primačice - pucačice, i igra u oba smjera, napad i obranu. Leonard Barić, trener Dubrovnika, ima kartu više za nastavak sezone. Jaku kartu.

Šuška se kako će ih imati još.

Košarkašice Raguse su najveći rang, aktualne su prvakinje i osvajačice kupa. Zatim, košarkaši Dubrovnika su se ove sezone vratili u najveći rang, i dobro im ide. Malonogometaši Squarea se bore za oba trofeja, stolnotenisači Libertas Marinkolora brane naslov prvaka i žele vratiti kup u svoje vitrine. Za nadati se kako će iduće sezone i odbojkašice Dubrovnika biti najveći rang.

Nastavak ligaškog dijela sezone je 27. siječnja. Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je u 12. kolu, prvom drugog dijela, gost Pule, koja dijeli treće mjesto s omjerom pobjeda i poraza 8/3. Veli vrh je drugi s 9/2.

image

Lara Dežulović i Nika Stanović, odbojkašice ponikle u Gospinom polju, u dresu Dubrovnika, osvajačice Kupa Snježane Ušić u dresu Marina Kaštela prije dvije sezone. Sad će opet igrati skupa 

Tonči Vlašić/
01. svibanj 2024 20:18