StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Franković u Sponzi zaigrao protiv Gaćine i Primorca, izbornik Karković: ‘Nadam se da ćemo u vrućoj atmosferi imati dodatni vjetar u leđa te kako Austrijancima neće biti lako‘

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2023. - 15:23

Prvo su odradili obveze prema novinarima, a zatim su uzeli reket u ruke, te zaigrali poen, dva u Sponzi. Andrej Gaćina s jedne, a Mato Franković s druge strane stola. Zatim je našeg prvog igrača u igri protiv dubrovačkog gradonačelnika zamijenio legendarni svjetski reket Zoran Primorac, koji je od nedavno predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Grad Dubrovnik je prvi put domaćin meča hrvatske reprezentacije, i to kvalifikacijskog za odlazak na momčadsko prvenstvo Europe. Suparnik je Austrija. Meč se igra u Sportskoj dvorani u srijedu, 25. siječnja, od 18 sati. Hrvatska i Austrija su dobili Španjolsku, trećeg sudionika skupine. Tko bude uspješniji u Dubrovnik, taj će preuzeti vrh tablice, ta doći na korak do plasmana na EP, koje će se ove godine igrati u švedskom Malmöu budući dalje idu dvije najuspješnije reprezentacije. 

- Pobjeda bi nam donijela mir uoči preostala dva meča. Svakako bi ih mogli igrati opuštenije – naglasio je Neven Karković, hrvatski izbornik, koji za meč protiv Austrije ima Andreja Gaćinu, Tomislava Pucara, Filipa Zeljka i Bornu Peteka.

image

Direktor HSTS-a Renato Čengić, izbornik Neven Karković i Borna Petek

Tonči Vlašić/
image

Miho Simović, Filip Zeljko, Tomislav Pucar i Andrej Gaćina

Tonči Vlašić/

- Svima je drago što igramo u Dubrovniku. Znamo kakva je ovdje atmosfera na mečevima Libertas Marinkolora. Nadamo se takvoj podršci u izuzetno važnom meču protiv Austrije – naglasio je Gaćina, 26. igrač svijeta.

Pucar je 45., Zeljko na 87. mjestu, a najmlađi, 17-godišnji Petek, kojem je ovo debi, zauzima 372. mjesto rang liste.

-  Austriju će predvoditi Robert Gardos, koji je na 44. mjestu, zatim Daniel Habesohn, koji je 62., a tu su još dva mlađa igrača, Andreas Levenko i David Serdaroglu. Austrijanci su 2015. bili europski prvaci, a iz tih vremena tu su još Gardos i Habesohn. Doduše i Chen Weixing, koji je sada u ulozi izbornika. Riječ je o Kinezu s austrijskom putovnicom, koji je godinama bio jedan od najboljih defenzivnih igrača. Gardos igra naročito dobro u posljednje Vrijeme – rekao je Karković, te dodao:  Nadam se da ćemo u vrućoj atmosferi naših prijatelja u Dubrovniku imati dodatni vjetar u leđa te kako Austrijancima neće biti lako. Nismo dosad igrali u Dubrovniku, ali ako je suditi po ligaškim susretima tamo je atmosfera uvijek glasna i vruća. To su ljudi koji vole sport i stolni tenis, prava navijačka publika. Bilo bi odlično da na što više mjesta imamo takvu publiku koja cijeni što radimo i koja se s nama bori - zaključio je Karković.

Direktor HSTS-a Renato Čengić je poklonio dres reprezentacije gradonačelniku Frankoviću, koji je, naravno, poželio pobjedu Hrvatske protiv Austrije, ali i da naša reprezenracija vrlo brzo opet bude domaćin u Dubrovniku.

image

Andrej Gaćina u razgovoru za HTV

Tonči Vlašić/
image

Zoran Primorac, Mato Franković i Goran Raspopović, predsjednici HSTS-a i STK Libertas Marinkolor s prvim čovjekom Grada Dubrovnika 

Tonči Vlašić/
image

Mato Franković

Tonči Vlašić/
image

Prvi HR reket Andrej Gaćina

Tonči Vlašić/
image

Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a

Tonči Vlašić/
image

Uspomena sa Straduna - hrvatska reprezentacija, vodstvo HSTS-a, te domaćin, STK Libertas Marinkolor

Tonči Vlašić/
26. travanj 2024 12:45