StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

FRANE DESPOTOVIĆ ‘CRVENO PLAVI‘ Može li Square do bolje pozicije u doigravanju?

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2020. - 19:49
Square je četvrti, a do kraja ligaškog dijela prvenstva je pet kola, u igri je 15 bodova. Matematički, može još dohvatiti i prvu poziciju, koju drži branitelj naslova, Novo vrijeme Apfel, a koja im je na kraju prvog dijela bila nadohvat ruke. Imali su samo bod manje od prvaka. Međutim, danas, kad su nanizali četiri neuspjeha, kad su u 2020. osvojili samo jedan bod od dvanaest mogućih, a zbog čega su posegnuli za promjenom trenera, taj uspjeh bi bio čudo nad čudima, a ništa manje čudo ne bi bilo da uspije dohvatiti drugo mjesto, koja drži sad Olmissum. Vodeće Novo vrijeme Apfel ima u ovom trenutku velikih 10 bodova prednosti u odnosu na Square, a Olmissum gotovo isto toliko jer je bolji u međusobnim ogledima od 'crveno plavih'. Treća je Crnica, a ona je na (samo) plus pet. Istina, i ona ima 'dodatni bod' prednosti pred Squareom, ali ona ima, što se gostovanja tiče, baš, baš težak raspored.

Stoji i činjenica kako treća i četvrta pozicija u ligaškom dijelu prvenstva donose prednost domaćeg terena samo u četvrtfinalu, prvom krugu doigravanja. Ne smije se zaboraviti kako Futsal Dinamo i Vrgorac, to je sigurno, računaju kako preskočiti Square te dohvatiti četvrto mjesto...

Evo rasporeda prve šestorice u zadnjih pet kola ligaškog dijela uz napomenu kako protiv momčadi, koje su napisane sve velikim slovima, igraju kod kuće. 

NOVO VRIJEME APFEL (31 bod): USPINJAČA GIMKA, Square, CRNICA, Olmissum, SPLIT
OLMISSUM (30 bodova): CRNICA, FUTSAL DINAMO, Split, NOVO VRIJEME APFEL, Alumnus
CRNICA (26 bodova): Olmissum, SPLIT, Novo vrijeme Apfel, ALUMNUS, Vrgorac.  
SQUARE (21 bod): Split, NOVO VRIJEME APFEL, Alumnus, VRGORAC, AFC Universitas
FUTSAL DINAMO (17 bodova): VRGORAC, Olmissum, AFC UNIVERSITAS, Split, USPINJAČA GIMKA
VRGORAC (17 bodova): Futsal Dinamo, Universitas, USPINJAČA GIMKA, Square, CRNICA

38-godišnji Frane Despotović, bivši kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije, novi je trener Square. Stigao je dan nakon što je uprava 'crveno plavih' smijenila Antuna Bačića zbog lošeg ulaska u drugi dio ligaškog dijela sezone. Despotovića mnogi pamte po igrama u dresu Splita za koji je nastupao od 2003. do 2007. godine (90 utakmica / 44 pogotka), a s kojim je dva puta bio prvak Hrvatske, osvajač Kupa Hrvatske, te sudionik elitne runde Lige prvaka. Zanimljivo, debi na klupi Squarea Despotović će imati u nedjelju, 1. ožujka, baš u svom Splitu, i baš protiv svog Splita, kojem pak danas ne cvjetaju ruže, koji će se teško spasiti od ispadanja.

Uglavnom, Square posljednjih pet kola ligaškog dijela prvenstva dočekuje s novim trenerom. U preostalih pet kola dobit ćemo potvrdu tko ispada, te tko s koje pozicije kreće u lov na naslov prvaka. Tad počinje ono pravo u nikad zanimljivijem malonogometnom prvenstvu Hrvatske. 
05. svibanj 2024 14:37