StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNE KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Francuska već slavi, Hrvatska lovi dodatne kvalifikacije, Marko Kuraja: ‘Bolja smo ekipa od Njemačke, ali ...‘

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2023. - 12:14

Francuska je sinoć pred svojim navijačima ‘ubila‘ Slovačku sa 7:1, osigurala prvo mjesto u skupini, te kolo prije kraja slavi plasman na Svjetsko prvenstvo. Našima ostaje da budu drugi u skupini sa što boljim bodovnim učinkom, jer će i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, ukupno je pet skupina elitnog kruga kvalifikacija, imati priliku plasirati se na najveće natjecanje.

Europske kvalifikacije bit će sretne za ukupno sedam reprezentacija, pet pobjednika skupina elitnog kruga kvalifikacija, dok će preostala dva putnika biti uspješniji iz ‘polufinala‘ koja će igrati četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ždrijebom će se odrediti dva para, dvije utakmice, doma – vanka, tko bude uspješniji – ide na SP.

I kad su naši sinoć ostali bez izgleda osvojiti skupinu, uzeti mjesto koje izravno vodi na SP, dočekali su lijepu vijest iz skupine ‘A‘, a ona glasi: Kazahstan je dobio Nizozemsku u svom domu s 2:0. I kad se to dogodilo, naši ne ovise više o drugima. Sami kroje svoju sudbinu. S pobjedama večeras protiv Njemačke, a za pet dana kod Slovačke, potvrdit će nastup u dodatnim kvalifikacijama.

SKUPINA ‘C‘

Poredak: 1: Francuska 13 bodova/5 utakmica, 2. Hrvatska 6 bodova/4 utakmice, 3. Slovačke 4 boda/5 utakmica, 4. Njemačka 3 boda/4 utakmice.

- Spremni smo za Njemačku. Očekujemo večeras punu dvoranu u Slavonskom Brodu. Da, pobjedom bi bili jako blizu dodatnim kvalifikacijama. Dobili smo Njemačku u Njemačkoj s 5:1. Bolja smo ekipa, ali to treba još jednom potvrdit na terenu – rekao je Marko Kuraja, reprezentativac Squarea, koji će, po svemu sudeći, biti jedini igrač ponikao u Gospinom polju, koji će večeras igrati protiv Njemačke.

Naime, preostala dvojica na popisu izbornika Marinka Mavrovića, su Dario Marinović i Zoran Primić. Marinović, koji je ove sezone član talijanskog prvaka Feldi Eboli, ima lakšu ozljedu, kao i Primić, vratar Squarea.

- Svi vjerujemo kako će obojica biti s nama za pet dana protiv Slovačke – poželio je Kuraja.

Hrvatska i Njemačka igraju u Slavonskom Brodu od 20 sati. Utakmicu 5. kola skupine ‘C‘ elitnog kruga kvalifikacija izravno prenosi televizija MaxSport 1.

27. travanj 2024 21:18