StoryEditorOCM
OstaloKVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO

Francuska je kod kuće bila za pet, a mi moramo u Zagrebu za pet dana

Piše Tonči Vlašić
5. listopada 2023. - 23:03

SKUPINA ‘C‘

Rezultati, 1. kolo: Slovačka – Francuska 4:4, Njemačka – Hrvatska 1:5, 2. kolo: Hrvatska – Slovačka 4:0, Francuska - Njemačka 6:2, 3. kolo: Njemačka – Slovačka 4:3, Francuska – Hrvatska 5:2. 

Poredak: 1. Francuska 7 bodova (15:8), 2. Hrvatska 6 bodova (11:6), 3. Njemačka 3 boda (7:14), 4. Slovačka 1 bod (7:12).

Raspored  4. kolo, 9. listopada: Slovačka – Njemačka, 10. listopada: Hrvatska – Francuska. Posljednja dva kola se igraju u prosincu (Hrvatska – Njemačka, Francuska – Slovačka, te Slovačka – Hrvatska, Njemačka – Francuska).

Pet je skupina elitnog kruga kvalifikacija. Pobjednici skupina idu na SP, četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije odlučit će o preostala dva putnika na SP. 

Izgubili su naši prvo poluvrijeme od Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, 5:2 u gostima, te tako i vrh skupine. Ostali smo na 6 bodova, koje smo uzeli u prva dva kola kod Njemačke i doma protiv Slovačke, preostala dva suparnika. Francuska je preuzela vodstvo sa sedam bodova, ali drugo poluvrijeme je već u utorak, 10. listopada, u zagrebačkom Domu sportova (19 sati). Uzvratimo li najvećem suparniku na isti način, vratit ćemo se na vrh, te protiv Njemačke kod kuće, a Slovačke u gostima tražiti potvrdu prolaza na SP.  

Francuska je imala više prilika u prvom poluvremenu utakmice u Lavalu, koje je dobila s 1:0. U nastavku naši su preokrenuli, Franco Jelovčić je izjednačio u 22. minuti, pa Josip Jurlina asistirao Antoniu Sekuliću za pogodak, te smo 13 minuta i 48 sekundi prije kraja poveli s 2:1. Ali, do kraja 4:0 domaćina. Nakon što je Francuska povela četiri minute i dvije sekunde prije kraja s 4:2, Jelovčić je bio u ulozi igrač/vratar. Filip Bašković, koji je bio među vratnicama, sjeo je na klupu. Međutim, istaknuo se francuski vratar Francis Lokoka. Na kraju se i peti put zatresla mreža naših.

Strijelci za Francusku bili su Sid Belhaj u 12., Ayoub Saadaoui u 32., Abdessamad Mohammed u 34. i 40., te Steve Bendali u 36. minuti. 

Od trojice igrača Hrvatske poniklih u Gospinom polju: Dario Marinović i Marko Kuraja su igrali, Zoran Primić je odgledao utakmice s klupe. Naš izbornik Marnko Mavrović mijenja vratare. U gostima brani Bašković, u utakmicama kod kuće vratar Squarea.

Hrvatska je u prvom krugu kvalifikacija ostvarila tri pobjede i neodlučan rezultat, elitni krug kvalifikacija otvorila s dvije pobjede, i sad u sedmoj utakmici upisala prvi poraz. 

28. travanj 2024 06:40