StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

FINULA JE 42. GRADSKA LIGA Festa u Konobi Belvedere: Marinkolor opet podigao veliki prijelazni pokal, 81-godišnji gospar Jozo bez poraza!

Piše Tonči Vlašić
4. lipnja 2020. - 21:46
Marinko Matulović je uručio ekipi Marinkolora prijelazni pokal prvaka Prve gradske lige, njenog 42. izdanja foto: Tonči Vlašić
Marinkolor je obranio naslov prvaka Prve gradske lige, njezinog 42. izdanja.

- Sudjelovao sam aktivno od prvog do zadnjeg prvenstva, u sva četrdeset i dva izdanja – pohvalio se počasni predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor Josip Martinović, koji je, nek se zna, osvojio naslov prvaka s ekipom Marinkolor. Uspio je to igraući skupa s Barbarom Vlahović, Lidijom Vranješ, Markom Šarićem i Markom Venierom.

- Koliko sam mogao, igrao sam, ali u igri parova sam bio bez poraza – dodao je još jedan zanimljiv podatak neumorni veteran, sudionik brojnih svjetskih i europskih veteranskih prvenstava, koji je 24. veljače proslavio 81. rođendan. Marinkoloru je zlatne medalje uručio Miho Simović, član prve momčadi Libertas Marinkolora, koji je početkom godine osvojio naslov seniorskog prvaka Hrvatske u paru, dok im je veliki prijelazni pokal predao Marinko Matulović, čelni čovjek dubrovačkog kluba.

image
Prvak Prve gradske lige - Marinkolor foto: Tonči Vlašić


- Moramo pohvaliti našeg Josipa Sudarevića, dugogodišnjeg voditelja natjecanja. Opet je sve odradio bez greške – naglasio je Matulović.

Damir Gleđ, alfa i omega kancelarije dubrovačkog kluba, aktualnog doprvaka Hrvatske (Libertas Marinkolor će imati priliku osvojiti Kup Hrvatske, prvenstvo je zaključeno, ali ne i najmasovnije natjecanje), prozivao je i pozivao najuspješnije ekipe i pojedince. Prvo se pljeskalo u Konobi Belvedere, gdje je održano proglašenje, najboljima u Drugoj gradskoj ligi, a potom i najboljima u najvećem rangu.

image
Ekipa Ceresit, pobjednik Druge gradske lige s Mihom Simovićem foto: Tonči Vlašić


Prvo zlato pripalo je ekipi Seresit, prvaku Druge gradske lige (Ivan Bule, Vinko Ivičević, Šimun Lukačević, Patrik Soldo te Mario Mozara, koji je najbolji igrač drugog razreda u kojem su zlatnu medalju u konkurenciji parova ponijele Nora Bećir i Sandra Đurišić iz ekipe The Dream Team). U Prvoj gradskoj ligi najbolji par su Ante Jupek i Filip Mikulić iz ekipe Dr. Čolić, dok je najbolji igrač Marko Venier iz redova novog / starog prvaka.

image
Ekipa The Dream Team, drugo mjesto u Drugoj gradskoj ligi, s Mihom Simovićem foto: Tonči Vlašić

image
Ekipa Tropic Tunder - treći u Drugoj ligi foto: Tonči Vlašić


U Drugoj ligi drugo mjesto zauzela je ekipa The Dream Team (Nora Bećir, Sandra Đurišić, Antonio Maslač, Antun Pendo i Petra Raos), a treće mjesto ekipa Tropic Tunder (Dubravko Andrijić, Dragan Bodiroga, Goran Brajković i Slobodan Ljepava).

U parovima u drugoligaškoj konkurenciji drugi najuspješniji par lige bili su Luka Kulaš i Laura Mozara iz ekipe Jub, a treći najuspješniji par lige je par ekipe Ceresit (Šimun Lukačević i Patrik Soldo). Šimun Lukačević je drugi najuspješniji igrač Druge gradske lige, a broncu je osvojila Sandra Đurišić (The Dream Team), koja je imala treći najbolji pojedinačni učinak u ligi.

image
Srebro Prve gradske lige - Dr. Čolić foto: Tonči Vlašić

image
Bronca Prve gradske lige - OŠ Cavtat Konavljanin foto: Tonči Vlašić


U Prvoj gradskoj ligi srebro je pripalo ekipi Dr. Čolić (Ante Jupek, Marinko Matulović, Filip Mikulić, Nedjeljko Ogresta, Dario Petković i Ivica Petković), a bronca ekipi OŠ Cavtat Konavljanin (Antonio Bošnjak, Matej Butigan, Vlaho Car, Vedran Đurđević i Jurica Prpić).

Drugi najuspješniji par su Vlaho Car i Vedran Đurđević (OŠ Cavtat Konavljanin), a treći najuspješniji par su Josip Martinović i Marko Venier (Marinkolor). Drugi najuspješniji igrač Prve gradske lige je Vedran Đurđević (OŠ Cavtat Konavljanin), a treći Filip Mikulić (Dr. Čolić).

- Čestitamo dobitnicima medalja, posebno čestitamo prvaku gradske lige, ekipi Marinkolora. Hvala svima koji su nastupili i pomogli da se održi Gradska liga po 42. put. Idemo dalje. Čeka nas 43. izdanje - istaknuo je Matulović.  

image
Brončani par Druge gradske lige je par Ceresita foto: Tonči Vlašić

image
Srebrni par Druge gradske lige je par Ceresita foto: Tonči Vlašić

image
Treći najuspješniji par Prve gradske lige (Josip Martinović i Marko Venier) s Mihom Simovićem foto: Tonči Vlašić

image
Srebrni par Prve gradske lige - par OŠ Cavtat Konavljanin foto: Tonči Vlašić

image
Najuspješniji par Prve gradske lige (Filip Mikulić i Ante Jupek) s Mihom Simovićem foto: Tonči Vlašić

image
Troje najuspješnijih igrača Druge gradske lige s Mihom Simovićem foto: Tonči Vlašić

image
Tri najuspješnija igrača Prve gradske lige (Filip Mikulić, Marko Venier i Vedran Đurđević) s Mihom Simovićem foto: Tonči Vlašić

image
Medalje foto: Tonči Vlašić

image
Josip Martinović je podigao i ove godine pokal prvaka Prve gradske lige. 81-godišnji veteran nastupio u sva 42. izdanja Gradske lige foto: Tonči Vlašić

image
Ekipa Marinkolora, prvak Prve gradske lige, njenog 42. izdanja s Marinkom Matulovićem i Mihom Simovićem foto: Tonči Vlašić
26. travanj 2024 19:53